Streamingnyt

Nye tal fra Netflix: Sådan er vores streaming-vaner i det offentlige rum

Vi tager streaming med på farten, når vi skal underholdes på togturen til arbejdet eller på flyturen til udlandet. Og nye tal fra Netflix afslører, at vi ikke er blege for at fælde en tåre eller bryde ud i fuld latter i offentligheden, når vi streamer. 67 procent er sågar villige til at lade sig fange i mere eller mindre pinagtige scener, så længe vi kan fortsætte med at se vores yndlingsserier.

I en verden med 2,4 milliarder smartphone-brugere er forbruget af film og serier på mobilen stærkt stigende, og der findes næppe steder, som kan betegnes som binge-frie-zoner. Netflix har undersøgt, hvordan vi egentlig streamer, når vi er på farten.

I den globale undersøgelse har Netflix blandt andet spurgt til, hvordan vi har det med at vise følelser offentligt, og dertil svarer 67 % af Netflix’ medlemmer, at de er mere end villige til at leve sig helt ind i yndlingsserien eller -filmen med følelserne uden på tøjet, mens de er på farten – også selvom det betyder, at de kommer til at dele intime scener med fremmede i toget, såsom at fælde tårer i bussen eller skraldgrine på gaden.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

På verdensplan er de Mexicanske, Colombianske og Chilenske bingere dem, der viser flest følelser, når de streamer på farten – modsat er de tyske bingere dem, der er bedst til at holde sig i skindet, når de binger offentligt, viser undersøgelsen.

Vi har ingen skam over vores stream game
Når man ser serier i offentligheden, må man også acceptere, at indholdet kan være interessant for andre. Næsten halvdelen (45 %) af dem, der binger på farten, har således taget en fremmed i at lure med på deres skærm. Og det kan faktisk have konsekvenser at kigge med hos sidemanden.

Mirror Moments Illustration FINAL preview11 % svarer, at de har prøvet at få en serie eller film spoleret ved at lure på en andens skærm. I Sydkorea står det værst til. Her har hele 24 % fået spoilet en film eller serie, fordi de ikke kunne holde øjnene for sig selv. Dog kan film også få os i tale med hinanden. Mere end en fjerdedel (27 %) af dem, der streamer på farten, har oplevet at falde i snak med en fremmed om den serie eller film, de ser.

Så selvom du streamer på farten, kan du altså aldrig være helt sikker på, at andre ikke kigger med på din skærm. Også selvom indholdet måske ikke egner sig til at dele med andre, fx når der vises mere eller mindre pinagtige scener. Det er dog kun 18 % af de adspurgte, der svarer, at de skammer sig over, hvad de har set offentligt, mens 77 % af de adspurgte aldrig kunne overveje at stoppe filmen midt i det hele – heller ikke selvom der er pinlige scener undervejs, som man helst vil holde for sig selv.

NIP BingingInPublic Clean English preview

Om undersøgelsen
Undersøgelsen er udført af SurveyMonkey mellem den 24. august og den 7. september 2017 og er baseret på 37.056 besvarelser. Udplukket er baseret på alder og køn og er repræsentativt for den voksne befolkning, der ser film og tv-serier via streaming services i det offentlige rum i USA, Argentina, Australien, Brasilien, Canada, Chile, Colombia, Frankrig, Tyskland, Italien, Malaysia, Mexico, Holland, Filippinerne, Polen, Sydkorea, Spanien, Sverige, Taiwan, Thailand og Tyrkiet.

Kilde: Netflix presse

I samme kategori

Back to top button