Radio og Podcast Nyt

Nye podcasts i april, maj og juni på DR Lyd

I april, maj og juni lover DR spændende titler til i DR LYD. Her er både tale om nye faste, ugentlige podcasts, der kan ryge direkte ind i hverdagsrutinen, og afsluttede serier, som kan binges med det samme.

APRIL

Stjerner og striber – med fokus på Europa-Parlament et

To gange om ugen graver DR’s udlandskorrespondenter sig ned i de helt store dramaer, vi nørder løs i detaljerne og gransker persongallerierne. Hver fredag gælder det USA og et nervepirrende præsidentvalg og hver onsdag resten af verden – i første omgang valg til Europa-Parlamentet.

Siden onsdag den 27. marts er ‘Stjerner og striber’ udkommet som podcast og på P1 om onsdagen.

Sorte tal

DR’s podcast om de vigtigste danske virksomheder. Hver uge går ‘Sorte tal’ bagom opkøb, økonomiske sværdslag, roterende svingdøre og de store danske virksomheders jagt på sorte tal. Sammen med den faste gæst – erhvervsjournalist og rådgiver Sune Aagaard – kommer vært Ulrik Rosenkvist tæt på toppen af dansk business – og hvad deres op- og nedture betyder for Danmark.

Premiere: 15. april . Kommer mandag i DR LYD og sendes på P1 hver mandag klokken 09.05

Hvem er The Minds of 99  – sæson 2

Hvem er The Minds of 99? Igen har P3-vært Pelle Peter Jencel hevet fat i bandet The Minds of 99 for at komme helt tæt på et af Danmarks største bands. Denne gang følger vi bandet fra 2018 og frem til deres pompøse arena-tour i 2022. I podcasten fortæller bandet mere om, hvordan de bliver ved med at finde ny lyd, og alle detaljer om den episke post-corona-koncert i Parken i 2021 kommer frem.

Premiere: 16 april.

Episoder: 5, der udgives til binge

Besættelsen

Besættelsen er en årtier lang familiehistorie om kærlighed, krig og løgne under nazisternes besættelse af Danmark under Anden Verdenskrig. Arne Øland har aldrig kendt sin far. Hans mor nægtede at tale om hverken Arnes far eller sin egen fortid. En dag slipper lidt af hemmeligheden alligevel ud, og en vild historie udfolder sig. En historie, der udvikler sig til en besættelse for Arne. Spørgsmålet er, hvor godt vi egentlig kender vores forældre, og hvad det gør ved børn ikke at kende deres ophav?

Premiere: 9. april

Episoder: 5, der udgives til binge

Krig – sæson 2

Hvordan fungerer krig helt ned i detaljen? Hvad foregår der konkret i en krigszone? Hvad oplever de soldater, vi sender i krig og konflikt? Det giver podcasten ‘Krig’ svar på. Vært er Martin Tamm Andersen, tidligere soldat gennem 18 år og nuværende dokumentarist. I hvert program inviterer han en gæst, der har krigen som håndværk, til at fortælle om sit speciale. I en tid med krig i Europa og oprustning må vi alle forstå, hvad krig er.

Premiere: 24. april. Kommer hver onsdag i DR LYD.

MAJ

Jagten på det evige liv

Hvordan kan du holde din krop ung og frisk så længe som muligt? Hvordan skal du motionere, hvad skal du spise og hvornår skal du spise? Og hvor langt er videnskaben egentlig fra at knække koden til det evige liv? Det vil Nicklas Brendborg, der er forsker og forfatter til bestseller-bogen ‘Gopler ældes baglæns’, og vært Frederik Dirks Gottlieb forsøge at finde svar på i ‘Jagten på det evige liv’. De første afsnit kommer blandt andet til at fokusere på faste, kost, blue zones, motion, gener og søvn.

Premiere: 7. maj. Kommer hver tirsdag i DR LYD.

Episoder: 15

Lyssky

‘Lyssky’ er DR’s nye retspodcast, hvor vært Dan Bjerregaard flankeret af faste gæster og reportere fra kriminalredaktionen på DR giver indsigt, perspektiv og baggrund i aktuelle emner og retssager.

Premiere: 8.maj. Kommer hver mandag i DR LYD.

Grundtvig Leth Fortalt

Musiker og radiovært Kristian Leth deler N.F.S. Grundtvigs nysgerrighed på, hvad der binder os sammen. Som folk og som mennesker. Men uanset at Grundtvig var fremsynet, så er han stadig mere end 150 år bagud af dansen. Derfor har Kristian Leth allieret sig med historiker og podcastvært Hans Erik Havsteen og en flok Grundtvig-eksperter. De hjælper Kristian med at tage Grundtvigs tanker og idéer med op i nutiden. Og sådan forsøger Kristian at finde svar på spørgsmål om os selv og hinanden; danskere i 2024.

Kristian Leth er også vært på programmet ‘Bibelen Leth Fortalt’, der sendes på P1 og i DR LYD som podcast. Podcasten er en del af et større tema på DR om Grundtvig, der kommer på tværs af DR i maj. Læs mere om projektet her.

Premiere: 19. maj.

Episoder: 5

SOLO med Anna Lin – sæson 2

Frihedsgudinden har altid hvisket vært Anna Lin i øret, og fodret drømmen om at være hovedperson i New Yorks gader. Mellem skyskraberne møder hun de andre hovedpersoner, der har taget springet fra Danmark til verdens hovedstad. I anden sæson af ‘SOLO’ tager Anna Lin igen på menneskesafari og dyrker det spontane solo-eventyr for at møde sig selv i mødet med det fremmede.

Premiere: Maj – dato kommer

Episoder: 5, der udgives til binge

JUNI

Ministermord

Det er ikke ufarligt at være minister i Europa. I løbet af de sidste par århundrede er adskillige ministre brevet dræbt. Men hvem var de? Hvorfor blev de dræbt, og hvilken betydning havde det for, de lande de var ministre i. Det undersøger journalist Kristoffer Lind og Simon Emil Ammitzbøll i ‘Ministermord’.

Premiere: 6. juni.

Episoder: 10

Kilde: DR presse

I samme kategori

Back to top button