Branche-Nyt

Ny undersøgelse: Historisk nedtur for dansk e-handel

Danske virksomheder mærker for alvor konsekvenserne af verdens tilstand: de er pressede af usikker indtjening og højere omkostninger. Det viser en ny undersøgelse blandt online butikker.

Dansk erhvervsliv påvirkes stærkt af inflation, leveringsproblemer, krigen i Ukraine og et uroligt børsmarked. Det siger danske e-handlere i den seneste E-handelsindex undersøgelse foretaget af YouGov for PriceRunner.

77% siger, at de har højere omkostninger sammenlignet med for et år siden.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

74% siger, at de har færre kunder sammenlignet med tidligere kvartal.

59% siger, at situationen i Ukraine har påvirket deres virksomhed negativt.

54% siger, at leveringskrisen stadig påvirker dem negativt.

Resultaterne kommer fra den kvartalsvise undersøgelse “E-handelsindex”, som måler danske e-handleres syn på det seneste kvartal, øjebliksbilledet og deres syn på fremtiden.

Kurven rammer et historisk lavpunkt med resultatet for Q1 2022. Resultatet for Q1 2022 ligger på 46,6, hvilket er den laveste måling siden 2018, hvor PriceRunner første gang tog temperaturen på den digitale handel.

wLeO7kDdTJKCQD87hNeb

Indekset går fra 0-100, og et resultat over 60 ses som positivt.

“Den store usikkerhed i verdensøkonomien påvirker naturligvis danskernes privatøkonomi, og det rammer danske onlinebutikker hårdt. De er desuden pressede af højere materiale- og fragtpriser og et langvarigt forsyningskaos, som ikke lader til at blive løst foreløbigt. Det er dog glædeligt at se, at 38% er optimistiske omkring fremtiden og forventer et stigende salg de næste 12 måneder,” siger Katrine Barslev, forbrugeranalytiker hos PriceRunner.

Læs mere og se flere tal i PriceRunners E-handelsrapport for Q1 2022. 

Om PriceRunners E-handelsindex
Undersøgelsen er udført af PriceRunner i samarbejde med YouGov. Indexet er baseret på data fra en kvartalsvis online undersøgelse foretaget af YouGov blandt udvalgte onlinebutikker på PriceRunner. Undersøgelsen har til formål at følge udviklingen i dansk e-handel gennem et index, der samlet består af tre elementer:

  • Tendensen: Hvordan bedømmes udviklingen i onlinesalget i seneste kvartal i forhold til forrige kvartal

  • Øjebliksbillede: Hvordan oplever online butikkerne e-handelen i dag

  • Fremtidig tendens

  • En vurdering af, hvordan onlinesalget vil udvikle sig i løbet af de næste 12 måneder

Om undersøgelsen 1. kvartal 2022
Undersøgelsen er gennemført af analyseinstituttet YouGov. I perioden 21. marts – 3. april gennemførtes sammenlagt 154 interviews digitalt med danske online butikker. PriceRunner skænker en gave på 50 kr. til Børnecancerfonden for hvert gennemført interview.

Kilde: Pricerunner presse

I samme kategori

Back to top button