Nyheder

Ny sprogquiz på DR K

Maria Månson DR K Sprogquizzen
Maria Månson er vært i Sprogquizzen
Foto:
Theis Mortense

Vi kommer rundt i hjørnerne af det danske sprog, når Maria Månson byder velkommen i ’Sprogquizzen’ på DR K.

Hvad er en æblefis? Var en bommerøf i gamle dage det samme som en syngende lussing? Og hvem har opfundet ordet Langtbortistan? Der er med garanti ny viden at hente om det danske sprog i DR K’s ’Sprogquizzen’, der har premiere den 12. august.

Her får man både motioneret lattermusklerne og hjernen, når de kendte quizdeltagere skal svare på spørgsmål om dialekter, slang, gamle ord og fremmedord.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

”Vi sætter fokus på det danske sprog på DR K dette efterår med nye programmer, der undersøger, hvordan vi bruger sproget, hvordan det danske sprog udvikler sig, og hvad der er rigtigt og forkert dansk. ’Sprogquizzen’ er en del af den satsning. Det er en quiz med humor og substans, som gør os klogere på vores eget modersmål,” forklarer Flemming Hedegaard, der er kanalchef på DR K.

Fra film til sprog
Maria Månson er vært på ’Sprogquizzen’. Hun har senest været vært på ’Filmselskabet’ på DR K, hvor hun sammen med en gæst fortæller om og diskuterer film, biografpremierer, instruktører og filmteknik. Nu skal hun præsentere seerne for nye sider af det danske sprog, og det glæder hun sig til.

”Jeg elsker det danske sprog, og jeg nyder at tale, høre og læse korrekt dansk – men når det er sagt, så er jeg ikke sprogpurist. Jeg tror på sproget som en levende og dynamisk størrelse, der ændrer og former sig alt efter, hvilken verden og situation det ytres i. Det er netop denne legende og uhøjtidelige tilgang til sproget, jeg har forsøgt at tage med mig i ’Sprogquizzen’. Vi hylder det danske sprog både ved at kigge tilbage, men også ved at kigge på, hvordan vi taler lige nu. Vi kan nemlig lære meget om vores samtid ved at se på sproget,” fortæller Maria Månson.

’Sprogquizzen’ bliver vist første gang onsdag den 12. august klokken 21.00 på DR K. Aftenens quizdeltagere er Rie Helmer Nielsen, Julie Hastrup, Adrian Lloyd Hughes og Mikkel Frey Damgaard.

I samme kategori

Back to top button