Streamingnyt

Ny originalserie fra HBO Nordic/Europe får grønt lys

HBO Europe udvider listen af nordiske serier med endnu en norsk originalproduktion, Utmark. Seriens otte episoder er skrevet af danske Kim Fupz Aakeson (Unge Astrid, Kraftidioten, Bankerot) og instrueret af Dagur Kári (Det gode hjerte, Voksne mennesker). Utmark er en ukonventionel dramakomedie, som foregår i en lille norsk landsby helt derude, hvor kragerne vender. Serien er produceret af Finn Gjerdrum og Stein Kvae fra Paradox og er en originalproduktion fra HBO Europe.

Et får bliver bidt ihjel. En hund løber væk. En kone forlader sin mand. Sådan begynder en række hævnakter, der omfatter en hel landsby.

En korrupt sherif, en alkoholiseret landmand, en friluftselskende spiritussmugler, en præst, der foragter Gud og en alfons i dyb sorg. Alle kender alle i denne lille, isolerede del af Norge. Midt i det hele flytter en optimistisk skolelærer, der håber på en frisk ny start, til byen. Men stemningen er mærkelig og ude af kontrol deroppe nord for “ingenmandsland”. Og i sådan et lille samfund klarer tilflyttere sig som regel ikke særligt godt…

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Finn Gjerdrum, producent for Paradox, siger: “Efter en lang, spændende og interessant rejse ser vi frem til at starte optagelserne på Utmark. HBOs mod og ønske om at udfordre grænserne for historiefortælling er inspirerende og en fantastisk mulighed. Vi er overbeviste om, at Dagur Kári vil forvalte Kim Fupz Aakesons univers og farverige persongalleri, og at det resulterer i en dramakomedie i HBO-kvalitet.”

Kim Fupz Aakeson, seriens skaber, siger: “At skrive en serie indebærer meget snak, lang tid foran computeren, lidt mere snak og mere computerarbejde – nogle gange føles det som om, det aldrig slutter, men hey, nu er vi i gang! Det føles vildt godt!”

Hanne Palmquist, Commissioning Editor and VP Original Programming for HBO Nordic, siger: “Kim Fupz har skabt en række originale, skønne og ikke helt fejlfrie karakterer, der bor i en slags ingenmandsland – hvor civilisationen nærmere er et tilvalg end en selvfølge. Utmark er en modig fortælling, som til tider er vildt morsom, og hele vejen igennem nuanceret menneskelig. Vi glæder os meget til at samarbejde med nogle af de stærkeste nordiske talenter – den danske manuskriptforfatter Kim Fupz Aakeson, den islandske instruktør Dagur Kári og det norske Paradox-team.”

Kim Fupz Aakeson har vundet adskillige priser som manuskript- og romanforfatter. Hans forfatterskab inkluderer både skandinaviske og internationale spillefilm som Kraftidioten, En ganske rar mand og Perfect Sense. Han har også forfattet over 100 tegneserier, børnebøger, ungdomsromaner, noveller og romaner, som er blevet oversat til en lang række sprog. Utmark er hans anden TV-serie.

Dagur Kári er en prisbelønnet islandsk instruktør. Hans første spillefilm, Nói Albínói, vandt mere end 20 priser på en række festivaler rundt omkring i verden og er distribueret i mere end 30 lande. Dette har gjort ham til et internationalt navn inden for arthouse-film. Káris film, Voksne mennesker, var i den officielle selektion (Un Certain Regard) ved filmfestivalen i Cannes, og Det gode hjerte (The Good Heart) med Brian Cox og Paul Dano i hovedrollerne blev vist på Toronto International Film Festival. Virgin Mountain, der er hans seneste spillefilm, var i konkurrence ved filmfestivalen i Berlin og vandt tre store priser på Tribeca Film Festival. Kári har instruerer alle otte episoder af Utmark.

Optagelserne til Utmark starter i sommer i Norge. Seriens executive producenter for HBO Europe er Hanne Palmquist, Steve Matthews og Antony Root.

Utmark bliver hermed tilføjet HBO Europes liste over nordiske serier, der består af Gösta, skrevet og instrueret af Lukas Moodysson (fik premiere 1. juli); Beforeigners af Anne Bjørnstad og Eilif Skodvin (får premiere 21. august); og filmatiseringen af Fredrik Backmans bestseller Björnstad, instrueret af Peter Grönlund (under produktion).

Utmark (8 episoder) får premiere i alle lande, der hører under HBO Europe.


Prøv C More med Britbox indhold til 0 kr. i 14 dage
Bestil her reklame-link

I samme kategori

Back to top button