TV-Nyt

Ny omgang af Rod i familien på DR1

Ulla Essendrop
Ulla Essendrop er ny vært på DR1 programserien Rod i Familien

DR fortsætter nu programserien ’Rod i Familien’, hvor et familiemedlem tager initiativ til at forene de dele af familien, der måske ikke har set hinanden i årevis. Parterne ved intet på forhånd, men overraskes med en invitation til en fælles familiemiddag, der senere følges op af et tilbud om professionel konfliktmægling.

Ulla Essendrop er ny vært
Når den nye sæson af ’Rod i familien’ får premiere på DR1 onsdag 13. marts kl. 21.00, er det Ulla Essendrop, der sender bud til de stridende familiemedlemmer om at deltage i en uformel og uforpligtende middag som et første skridt imod forsoning. Og det har været en ny og spændende udfordring for Essendrop, der normalt slår sine folder som fast vært på DR Sporten:

– De måneder optagelserne stod på har virkelig fremkaldt store følelser – ikke kun hos de medvirkende, men også hos mig. Jeg har meget stor respekt for det mod og den styrke som de medvirkende har fundet frem hos sig selv og som hjalp dem til at tage de første skridt mod forsoning. Brud mellem søskende eller børn og forældre er langt mere almindeligt end man umiddelbart lige forestiller sig. Så jeg håber, at de familier der fandt styrken og modet til at deltage i programmet kan inspirere andre, der savner kontakt med et familiemedlem, siger Ulla Essendrop

Konflikter i alle egne og samfundslag
I anden sæson af ’Rod i Familien’ venter der seerne otte vidt forskellige historier, der alle tager udgangspunkt i konflikter, som har splittet en familie. Konflikterne udspiller sig i alle samfundslag og alle egne af Danmark og bunder i økonomi, jalousi, alkohol, arvestrid eller simple misforståelser og stædighed. Men i alle tilfælde er der én eller flere berørte parter, der lider under konfliktens konsekvenser, og som mener, at det nu er på tide at komme videre. Derfor har henvendt sig til DR for at få hjælp til at genforene familien.

Om det lykkes eller ikke lykkes at samle familien viser sig først, når initiativtagerne står klar foran restauranten og biler med tonede ruder – én for én – kører frem og det afsløres, om der er passagerer om bord eller ej.

Nybagt mor vil genforene kæreste og far
I sæsonens første afsnit, der sendes onsdag 13. marts klokken 21.00 på DR1, prøver den nybagte mor Maibritt at genforene sin kæreste Brian med hans far Knud Erik. Brian brød al kontakt med sin far for seks år siden, fordi han syntes at Knud Erik drak for meget. Men Maibritt håber, at Knud Erik har ændret livsstil og er klar til at indtage rollen som farfar for Maibritt og Brians få måneder gamle søn.

Senere på sæsonen vil seerne bl.a. opleve, hvordan noget så simpelt som en telefonregning har skilt mor og datter i over otte år, og et søskendepar der har været uvenner siden en campingferie for over 20 år siden førte uenigheder og al kontakt blev afbrudt.

Rod i familien på DR1: Fra onsdag 13. marts klokken 21.00 og de følgende syv onsdage

I samme kategori

Back to top button