Ny international dramaserie på TV3 i 2012

| mandag 14. nov, 2011 18:04 | opdateret 15. nov, 2011 kl. 10:58 | 0 Kommentarer

Seks europæiske tv-kanaler er gået sammen om den nye, internationale dramaserie ”The Artist”. Serien sendes i Danmark på TV3 sidst i 2012. Serien er i fem afsnit og optagelserne er i fuld gang. Serien er et samarbejde mellem kanalerne Canvas (Belgien), VARA (Holland), SVT (Sverige), NRK (Norge), YLE (Finland) og TV3 i Danmark.
Dramaseriens omdrejningspunkt er en international kunstnergruppe bosiddende i København. Gruppen involveres i en sand thriller, da et af dens medlemmer pludselig forsvinder. Serien er produceret, så seerne vil kunne følge udviklingen i historien på flere medieplatforme end tv-skærmen.

Hovedkaraktererne spilles af en række skuespillere fra de forskellige lande. Thure Lindhardt og Paw Henriksen er to af de bærende danske skuespillere, Tuva Novotny, Donald Högberg fra Sverige, Tommi Korpela, Elmer Bäck (Finland), Viktoria Winge (Norge), Teun Luijkx (Holland) og Thomas Ryckewaert, Johan Van Assche, Johan Leysen og Lien Van De Kelder (Belgien). Alle er kendte skuespillere i deres respektive lande.

”TV3 går gerne nye veje og da muligheden for at deltage i denne internationale produktion opstod, slog vi til. Vi vil på vores kanaler gerne tilbyde vores seere et stadigt mere varieret tilbud af tv-programmer med både danske egenproduktioner, indkøbte serier og film, eksklusiv sport – og nu også international dramatik. Vi får gode erfaringer med produktionen af denne serie, og den kan i kvalitet sagtens måle sig med andre internationale dramaproduktioner, hvad samarbejdspartnerne også vidner om. Og måske åbner den nye døre for også TV3 i de kommende år,” siger TV3s programdirektør, Morten Mogensen

Dramaserien er en europæisk co-produktion og producers af det belgiske tv-selskab Caviar med support fra VAF (Belgien), Media (EU), Wallimage (Belgien), Mediafonds (Holland), Svenska Kulturfunden og CoBo (Holland. Den belgiske Hans Herbots er instruktør. Mere information om serien frigives først senere.

Kilde: TV 3 Nyt

Del på:

Gemt under:: TV-Nyt