TV-Nyt

Ny DR2-satire: Europamestrene

Mia Lyhne er blandt de kende skuespillere i DR2 serieEt all-star hold af skuespillere har slået sig sammen om den nye DR2-satireserie, ’Europamestrene’. Ifølge redaktøren byder serien på klassisk DR2-humor.

Følg med når Æskefabrikken Elvo skal have ny ”corporate identity” og kom med helt tæt på hos gynækologen. Oplev danskernes feriefilm som du næsten selv kunne have lavet dem, og se hvordan en ultra-ambitiøs håndboldtræner tackler et håndboldhold, bestående af 12-årige piger, med 100 procent positiv energi.

DR2s nye satireserie ’Europamestrene’ består af Søren Malling, Mia Lyhne, Kirsten Lehfeldt, Per Krüger og Anders W. Berthelsen. Skuespillerne har selv fundet sammen, ganske enkelt fordi de havde lyst.  Resultatet af deres samarbejde var ifølge redaktøren Peter Gren Larsen ikke et tilbud, han behøvede at tanke lang tid over.

 ”Det var jo, som hvis FCK havde tilbudt at spille for DR2. Det er absolut ikke et tilbud, man siger nej til.”

Topspillere til DR2
DR2s nye satireserie ’Europamestrene’ tilbyder et kig ind bag gardinerne til de små, lukkede verdener rundt omkring. ’Europamestrene’ går ifølge redaktør på DR2 Peter Gren Larsen først og fremmest ud på, at give danskerne et godt grin – men samtidig prikke lidt til vores facade.

Skuespilleren Søren Malling har også lagt mærke til danskernes følelse af at være de bedste.

“Det er bemærkelsesværdigt at danskerne stadig har følelsen af at være europamestre, når det i virkeligheden er så mange år siden, vi rent faktisk var det,” siger han.

Skuespillerne har skabt sketch-showet sammen med forfatteren Thor Bjørn Krebs, og satiren er bygget op over situationer, skuespillerne selv har oplevet og personer de har mødt  i det virkelige liv.

 ”Alle bliver portrætteret humoristisk i ’Europamestrene’. Ingen kan vide sig helt sikre,” fortæller Peter Gren Larsen.

‘Europamestrene’ er instrueret af Johan Stahl og produceret af Meta Louise Foldager og Sara Namer for Meta Film.

Europamestrene har premiere torsdag d. 4. april kl. 21.30 på DR 2.

Kilde: DR presse

I samme kategori

Back to top button