StreamingnytBranche-Nyt

Ny Apple TV har fokus på stemmestyring, touch og apps

Apple TV future of TV

Fremtiden for TV er Apps. Der skal følgende ingredienser til lød det fra Apple’s CEO Tim Cook på onsdagens pressekonference.

  • Kraftfuld hardware
  • Et nyt moderne operativ system (tvOS baseret på iOS)
  • En ny brugeroplevelse (ny brugeroverflade)
  • Udviklingsværktøj
  • En App store.

Apple TV ny brugeroverflade

Apple TV får en ny brugeroverflade, en ny fjernbetjening med stemmestyring og touch betjening. I forhold til stemmestyring benyttes naturligvis Siri, og du kan søge på tværs af apps og med mange parametre. Desværre så fungerer Siri kun i 8 lande indtil videre (Australia, Canada, France, Germany, Japan, Spain, UK og USA)

Major League Baseball viste streaming demo og meddelte samtidigt, at den nye Apple TV gør det muligt at streame i HD kvalitet med 60 billeder pr. sekund, hvilket er en dejlig nyhed for streaming sportfans. Vi kan håbe de 60 fps også gælder f.eks. NBA og NFL apps.

Med touch betjening så kan du hurtigt spole i indhold. Eller springe f.eks. 7 minutter frem med stemmestyring. Missede du noget dialog kan du også med stemmestyring hoppe 15 sekunder tilbage. Spørgsmålet er dog, hvor godt stemmestyring virker under danske forhold.

Apple TV ny gammelDen nye Apple TV er, som rygterne sagde, højere end de gamle modeller. 64 bit A8 processor. 802.11 AC WiFi.

Apple TV 2015 tilslutninger

Stort set samme tilslutninger som på de gamle modeller dog ikke optisk lyd ud.

Apple TV Fjernbetjening 2015

Fjernbetjeningen er Bluetooth 4.0 og skulle holde batteri i 3 måneder. Oplades via Lightning kabel.

Apple TV 2015 udgaven – Pris og tilgængelighed

Amerikanske priser er $149 for 32 GB model og $199 64 GB.

Den danske pris er  tilsyneladende 1.399,- for 32GB modellen og 1.849,- for 64 GB modellen.

Apple TV spil

Spil er også en ny del af Apple TV. Det bliver ikke en hardcore spillekonsol, men Apple satser på at spil nok skal vække en del interesse. Apple TV fjernbetjeningen fungere her som en slags Wii remote.

Apple forsøgte også at sælge Apple TV shopping via apps, men denne del virkede nu temmelig overflødig.

Den nye Apple TV – vores indtryk

Alt i alt så virker brugeroverfladen og betjeningen ganske lækker. Stemmestyring virker overbevisende på engelsk, men virker ikke i DK.

Apps udviklingen skal blive interessant at følge, vi er ikke så solgt på spil på Apple TV og vi får se om den nye Apple TV giver flere danske streaming apps. Endelig så ville det altså have været fedt med 4K / Ultra HD support… Den skriger ikke som et Must Have her hos os, hvad synes du?

I samme kategori

Back to top button