TV-NytBranche-Nyt

Ny fodboldaftale godt nyt for Discovery også på streamingfronten

discovery sportskanalerFor et par uger siden så det knap så positivt ud for Discovery Networks (6’eren, Canal9 og Eurosport DK) på de vigtige fodboldrettigheder, men med dagens aftale ser det nu anderledes lyst ud.

“Vi er begejstrede for, at vi fortsat skal være vært for verdens mest populære fodboldligaer her hos Discovery Networks Denmark. Særligt Premier League har en enorm appel til danskerne i almindelighed og til vores seere i særdeleshed. Samtidig er der en voksende og passioneret interesse for La Liga og Serie A. Derfor er jeg overbevist om, at disse aftaler vil styrke og udvikle vores brands og tilknytning til de danske tv-seere markant,” siger Christian Kemp, administrerende direktør for Discovery Networks Denmark i en pressemeddelelse.

For tv-kanalerne hos Discovery betyder det, at man får endnu mere Premier League fra den kommende sæson. Mens at man igen kan vise La Liga og Serie A fodbold allerede fra 7. november.

Discovery har godt nok ikke længere eksklusivitet på spansk og italiensk fodbold som i den forrige rettighedsperiode, men 50/50 deling med MTG er man formentlig godt tilfredse med.

Hver fodboldrundes kampdage vil for alle de berørte ligaer blive fordelt fra weekend til weekend mellem Discovery og MTG. Selskaberne skiftes til at vælge først, så det sikres, at Discovery Networks Denmark og MTG får lige adgang til de mest attraktive kampe i hver liga.

For mange Premier League elskere vil det nok glæde at det fra 2016/17 sæsonen er slut med at der vises de samme kampe samtidigt på TV3+ og 6’eren. Dermed skulle der være 2 16:00 kampe at vælge mellem fast hver lørdag.

Det hele på streaming

Det ekstra positive ved aftalen for Discovery må anses at være, at de får et boost til deres nye streamingtjeneste Dplay.

Både Discovery og MTG har begge med den nye aftale ret til at vise alle kampe fra alle tre ligaer på deres respektive streamingplatforme (Dplay / Eurosport Player og Viaplay). (Premier League gælder dog først fra 2016/17 sæsonen på Dplay.dk)

Discoverys nye rettigheder lægger sig til virksomhedens allerede stærke portefølje af fodboldrettigheder, der også tæller Superligaen, Bundesligaen samt fodboldlandsholdets EM- og VM-kvalifikationer.

 

 

 

I samme kategori

Back to top button