Branche-Nyt

Nuuday / YouSee TV og Internet på Norlys’ fibernet i Syddanmark og Nordjylland

Fra den 9. september udvider Norlys og Nuuday det eksisterende samarbejde om adgang til fibernettet i det tidligere Eniig-område til også at omfatte fibernettet i det tidligere Sydenergi-område, der primært dækker Syddanmark og et mindre område i Nordjylland.Hermed bliver tv og internet fra Nuuday tilgængeligt fornæsten 700.000 husstande og virksomheder på Norlys´ netværk.

”Vores ambition er, at alle husstande får de bedste produkter og den bedste forbindelse på adressen, og vores kunder efterspørger i stigende grad fiberforbindelser. Derfor er vi glade for, at vi fra i dag kan tilbyde kunder på hele Norlys’ fibernet fleksible tv-løsninger og internet fra YouSee og digitale erhvervsløsninger fra TDC Erhverv. Og inden længe også lynhurtigt internet fra Hiper,” siger Jon James, CEO i Nuuday.

Den nye aftale giver bl.a. en række kunder, der i dag har internet via telefonstikket og derfor begrænsninger på hastigheden, mulighed for at skifte til en fiberforbindelse, hvor de kan få op til 1.000 Mbit.

”Fibernettene udvides løbende, og vi arbejder målrettet på at nå bredest muligt ud, så de danske forbrugere og virksomheder får endnu mere at vælge i mellem og kan købe de digitale løsninger, der passer bedst til deres behov,” fortsætter Jon James.

Flere serviceudbydere i et fibernet i fortsat vækst
Norlys ser frem til det udvidede samarbejde, der giver mere dynamik i det åbne net.

”Vi har en klar ambition om at få så mange udbydere, og dermed kunder på Norlys net. Derfor er vi glade for, at vi nu ser resultatet af den aftale, vi har lavet med Nuuday. Det er en milepæl for Norlys, samtidig med at det er med til at sikre en sund konkurrence, der giver bedre produkter til skarpere priser til knap 700.000 jyske kunder. Det er vi enormt stolte af,” siger Torben Poulsen, adm. direktør i Norlys Tele, som omfatter Norlys’ fiberforretning.

Og ejeren af Danmarks største fibernet har store ambitioner om at udvide fibernettet til samlet at nå 1 million husstande inden udgangen af 2023.

“Vi har etableret fibernet i et område, som arealmæssigt dækker godt 40 procent af Danmark. Vi har i dag ti aktive serviceudbydere på nettet, men det er vigtigt, at alle ti også kommer på den sydlige del af vores net. Her er Nuuday som landets største serviceudbyder naturligvis meget vigtig for os,” slutter Torben Poulsen.

Samarbejdet mellem Nuuday og Norlys er kommet i stand gennem den uafhængige platform OpenNet, der i forvejen leverer til en lang række serviceudbydere og ejere af fibernet.

Kilde: Nuuday presse

I samme kategori

Back to top button