Branche-Nyt

Nu stopper både Viaplay, TV 2 og Netflix udviklingen af danske film og tv-serier

En ny rettighedsaftale mellem Producentforeningen og rettighedsorganisationen Create Danmark, har fået en række streamingtjenester til at sige stop for at der laves nye danske serier og film.

TV 2 og Netflix og har allerede meldt sådan et stop ud, og nu melder Viaplay sig så til gruppen. Det sker ligesom de øvrige med baggrund i at det med den nye rettighedsaftale bliver dyrere at producere dansk film og tv.

“Indtil vi har opnået en bæredygtig aftale, ser vi imidlertid ingen anden udvej end at stille udvikling af yderligere danske fiktions-projekter i bero. På længere sigt håber vi, at vi kan finde en farbar vej , så vi igen kan producere fiktion i Danmark, og derved opfylde vores ambitiøse mål om at blive den førende udbyder af danskproducerede film og serier”, lyder det fra indholdschef for Viaplay Group, Filippa Wallestam.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Rettighedsaftalen var sigtet mod at afspejle den nye virkelighed med streaming. Aftalen betyder blandt andet, at vederlaget til skuespillere, instruktører og manuskriptforfattere er afhængigt af, hvor mange abonnenter udbyderen har. Men aftalen medfører markante stigninger i  rettighedsbetalinger. Ifølge TV 2 så vil en produktion, som tidligere kostede op mod én million kroner i vederlag, have en udgift på seks millioner kroner i 2025.

Kilde: Via B.T.

I samme kategori

Back to top button