YouSee

Nu kan alle YouSee kunder få 300 Mbit bredbånd

nethastighed YouseeEfter en rekordstor opgradering kan YouSee nu tilbyde 300 Mbit bredbånd til samtlige eksisterende og potentielle kunder. Det vil sige, at 1,3 mio. danske husstande nu har adgang til internethastigheder, der er tre gange hurtigere end Folketingets officielle målsætning på 100 Mbit i 2020. Dermed understreger YouSee sin position som Danmarks førende udbyder af superbredbånd – det vil sige internethastigheder på mindst 100 Mbit.

Det er under et år siden, at YouSee meldte ambitionen ud, at alle husstande med adgang til coax-nettet – i daglig tale ofte kaldet YouSee-nettet – inden et år skulle have adgang til mindst 300 Mbit. En ambition, der altså nu er en realitet.

Coax hurtigere end fiber
Efterspørgslen efter superbredbånd er stigende. Og hos YouSee ser man store perspektiver i de helt høje hastigheder, fortæller YouSee-direktør, René Brøchner;

”YouSee er markedsleder, når det gælder de ekstremt hurtige internethastigheder. Derfor er det også naturligt, at vi går forrest i udbredelsen af superbredbånd ved hele tiden at være på forkant med efterspørgslen. Vi satte os et mål, og det har vi nu indfriet.”

Selvom YouSee har et langsigtet perspektiv, når det gælder superbredbånd, har det seneste års opgraderinger allerede ændret det danske bredbåndsmarked. Ifølge den seneste telestatistik fra Energistyrelsen, har coax-teknologien nu overhalet fiber som Danmarks hurtigste bredbåndsforbindelse i danske hjem. Mens danske fiberkunder ved den seneste statistik havde en forbindelse på i gennemsnit 61 Mbit, havde coax-kunder i gennemsnit 69 Mbit. For YouSee-kunder er den hastighed siden steget til 88 Mbit.

Vigtig milepæl for superbredbånd
Med et så stort løft for så mange og på så kort tid, er der tale om det absolut største enkeltbidrag til Folketingets målsætning om, at alle danskere i 2020 skal have adgang til 100 Mbit bredbånd.

”Vi er ikke bare i mål med Folketingets 2020-målsætning til samtlige 1,3 mio. husstande med adgang til YouSee-nettet. Vi er i mål med det tre-dobbelte, og endda fire år før tid,” fortæller René Brøchner.

Men også samfundsøkonomisk er der perspektiver i, at 1,3 mio. husstande nu kan få 300 Mbit bredbånd.

”Det er over halvdelen af alle danske husstande, der nu kan få superbredbånd, uden der skal graves kabler ind til hver eneste husstand. Resultatet er det samme, men besparelsen på gravearbejdet er mange milliarder kroner. Samfundsmæssigt er det en utrolig billig investering,” siger René Brøchner

Opgradering fortsætter
YouSee lancerede bredbånd via coax-nettet i efteråret 2000 med et tilbud om en 70 kbit (0,07 Mbit) forbindelse. Siden er hastigheden gradvist sat op i forbindelse med udbygning af ny hardware og nye tekniske standarder. I dag er YouSee så klar med 300 Mbit, i nær fremtid åbnes for 500 Mbit til de første kunder, og sidst på året er det planen at åbne for hele 1.000 Mbit til de første kunder.

YouSee er Danmarks største underholdningsunivers med masser af tv-kanaler, film, serier og musik. Underholdning som du kan se og høre overalt i Danmark på dit tv, din mobil, tablet og pc. YouSee leverer underholdning til næsten halvdelen af alle danske husstande og er landets største udbyder af højhastighedsbredbånd. Alle som bor i YouSees dækningsområde kan få tv og bredbånd, mens kunder i hele landet kan få mobiltelefoni og mobilt bredbånd via Danmarks bedste mobilnetværk. YouSee er en del af TDC-koncernen.

Kilde: YouSee

I samme kategori

Back to top button