Branche-Nyt

Nu får Telenor adgang til hele Norlys’ fibernet

Norlys og Telenor har indgået ny aftale der betyder at Telenor kommer til at dække flere end 760.000 jyske adresser med fiberbredbånd. Når aftalen kommer i drift kan næsten to millioner danske husstande få adgang til Telenors nye bredbåndssatsning MaxSpeed, med hastigheder på op til 1.000 Mbit/s

Den netop underskrevne aftale om adgang til fiberkunder i Norlys’ tidligere SE-område supplerer aftalen fra sidste år, hvor Telenor fik adgang til Norlys’ fiberkunder i Midt- og Nordjylland (tidligere Eniig). En aftale, som netop er sat i drift. For nylig har Telenor desuden indgået aftaler med Nord Energi og Thy-Mors Energi og er således markant repræsenteret på fibernettene i det meste af Jylland.

Telenor har gode erfaringer med at sælge højhastighedsinternet, og adgangen til hele Norlys’ fibernet vil både styrke Telenors position på fiber- og bredbåndsmarkedet og være med til at skabe endnu bedre konkurrence til fordel for forbrugerne.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

– I Telenor har vi en ambition om at levere de bedst mulige forbindelser til flest mulige danskere. Derfor er jeg glad for, at vi har indgået endnu en aftale, der styrker Telenors position på markedet for fiberbredbånd. Ved at give kunderne mulighed for at samle deres mobil- og fiberforbindelse ét sted, slipper de for unødigt besvær og kan samtidig høste de økonomiske fordele, der ligger i at samle familiens mobil- og internetforbindelser hos én udbyder, siger Jesper Hansen, administrerende direktør i Telenor.

Den nye store aftale med Norlys er den seneste i rækken af fiberindsatser fra Telenor, som nu dækker et stort område af Danmark.

– Vi er meget tilfredse med fremover at kunne  levere MaxSpeed med op til 1.000 Mbit/s til mere end en million adresser på landsplan, pointerer Jesper Hansen.

Fibernettet som lokal livsnerve
Norlys har etableret fibernet i et område, som arealmæssigt dækker knap 40 pct.  af Danmark. Fibernettet er blevet en reel livsnerve til mange lokalområder, og adgang til lynhurtige og stabile internetforbindelser bliver stadigt vigtigere for både private og erhvervsliv. Torben Poulsen, som er direktør i Norlys, håber, at aftalen med Telenor kan få flere kunder til at koble sig på fiberen.

– Åbningen af fibernettet sikrer forbrugerne meget mere valgfrihed og er helt i tråd med vores ønsker om større adgang til fibernettet for flere. Vi har hele tiden haft som målsætning at åbne fibernettet for alle interesserede, og derfor glæder vi os over at kunne byde Telenor velkommen i et udvidet samarbejde. Der er stor interesse for at være en del af vores fælles fiberprojekt, og vi er glade for at Telenor, som en så markant aktør på det danske telemarked, kan se mulighederne ved et samarbejde, så endnu flere danskere kan få glæde af fibernettet, siger fiberdirektøren.

Den nye bredbåndsaftale er indgået via OpenNet, som også leverer den tekniske løsning.

– Aftalen med Telenor markerer endnu et vigtigt skridt på rejsen mod åbne, danske fibernet. Jeg er meget glad for at kunne udbygge aftalen med Telenor til at omfatte hele Norlys’ markedsområde, hvor flere vil kunne kombinere fiberforbindelsen med attraktive mobil- og internetprodukter, fortæller Henrik Møller Nielsen, som er direktør i OpenNet A/S.

Samarbejdet indebærer, at Telenor nu får mulighed for at tilbyde højhastighedsbredbånd via fiber i hele det område, som Norlys har udrullet fiber i. Det drejer sig aktuelt om flere end 600.000 adresser i Syd-, Midt- og Nordjylland, men det forventes at antallet af adresser vil stige over de kommende år. Norlys etablerer eksempelvis adgang til fiber på 50.000 nye adresser i 2020 og har planlagt tilsvarende aktivitet indtil 2023.

Det forventes at Telenor-kunder vil have adgang til hele Norlys’ fibernet inden udgangen af 2020.

Kilde: Norlys presse

I samme kategori

Back to top button