Nyheder

Norskov ny TV 2 dramaserie fra mandag 21. september

Norskov TV 2Fra mandag kl. 20 og de følgende ni mandage viser TV 2 deres nye dramaserie ‘Norskov’. Du kan allerede nu se snigpremiere på TV 2 Play.

‘Norskov’ er et politidrama, der udspiller sig i en industriby i det nordlige Danmark. Byen er rå og usentimental, og krisen har sat sit præg, men her er også masser af fællesskab og handlekraft.

Tom vender hjem
I serien følger vi politimanden Tom Noack, der vender hjem til byen, han forlod for snart 20 år siden, samt hans to barndomsvenner, som i mellemtiden er blevet henholdsvis borgmester og storentreprenør.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Toms svoger, Martin, er borgmester i Norskov og står i spidsen for et storstilet havneprojekt med klimagymnasium og bølgeenergi. Men Norskov plages af narkoproblemer blandt byens unge, og da en ung pige findes bevidstløs, kommer skandalen helt konkret til at stå i vejen for borgmesterens planer.

Tom bliver ansat til at rydde op i byens gadenarko, men sagen bliver hurtigt personlig, da Toms ungdomskæreste, Diana, og hendes søn, Oliver, kommer i søgelyset. Efterhånden som Tom udvider efterforskningen, viser det sig, at han måske er på sporet af en større smuglerring, og sagen vokser hurtigt den lille lokalstation over hovedet.

Norskov karakterer TV 2
Foto: TV 2

Thomas Levin i hovedrollen
I hovedrollen ses Thomas Levin som politimanden Tom Noack, Anne Sofie Espersen spiller hans søster Jackie, der er gift med Norskovs borgmester spillet af Claus Riis Østergaard, mens Jacob Hauberg Lohmann spiller byens storentreprenør, der går under navnet ‘Bonden’.

I de øvrige roller ses bl.a. Henrik Birch, Mette Marckmann, Annemette Andersen og den unge frederikshavner Mathias Kaki Jørgensen.

Masser af godt drama
‘Norskov’ er TV 2s seneste dramaproduktion, og mens den ruller over skærmen de næste ti mandage, er optagelserne til ‘Badehotellet’ sæson 3 i gang, og den sidste klargøring af årets julekalender ‘Juleønsket’ ved at være slut – og klar til udsendelse 1. december 2015.

Samtidig er optagelserne til TV 2s nye dramakomedieserie ‘Kvinder og mænd’ i fuld gang, og om kort tid går optagelserne til ‘Dicte’ sæson 3 i gang. Alt sammen helt i tråd med TV 2s fiktionsstrategi om at sende masser af godt drama til danskerne:

– Vi ønsker at give seerne så mange vedkommende og underholdende serier som muligt. Fællesnævneren for god dramatik på TV 2 er, at serierne handler om det universelle ved at være menneske. ‘Norskov’ handler om sammenhæng og tilhørsforhold og om, hvad det vil sige at blive voksen og tage ansvar. Hvad kan den enkelte gøre for fællesskabet og fællesskabet for den enkelte. Det er en universel tematik og har aldrig været mere aktuel end i dagens Danmark, siger Katrine Vogelsang, TV 2s fiktionschef.

Centralt i ‘Norskov’s første sæson står de tre stærke mandekarakterer: Politimanden, borgmesteren og entreprenøren samt en ung hockeyspiller, som er ved at blive voksen og skal vælge identitet og forbillede. Og bag serien står tre kvinder, hovedforfatter Dunja Gry Jensen, instruktør Louise N. D. Friedberg og producer Senia Dremstrup.

– Ja, der er mange kvinder bag kameraet i ‘Norskov’, så vi joker med, at efter ‘Mænd der hader kvinder’ kommer ‘Kvinder som elsker mænd’. Jeg håber inderligt, at det bliver en serie, som både appellerer til mænd og kvinder, og det tror jeg faktisk også, vi er lykkedes med, siger Dunja Gry Jensen.

‘Norskov’ er produceret af SF FILM PRODUCTION i co-production med TV 2 DANMARK og Tre Vänner med støtte fra Public Service Puljen, Nordisk Film & TV Fond, Den Vestdanske Filmpulje, Frederikshavn Kommune og EU’s kulturstøtteprogram Creative Europe. I samarbejde med TV4 Sverige og NRK Norge.

Musikken i Norskov

Kristian Eidnes Andersen har komponeret musikken, intronummeret, er lavet i samarbejde med Oh Land med Mattias Kolstrup på vokal.

Se mere på norskov.tv2.dk

I samme kategori

Back to top button