TV-Nyt

Nordiske fiktionsserier formår også at begejstre uden for hjemlandet

nordiske lande flagAt TV 2s rent danske fiktionsserier som ’Badehotellet’ og ’Dicte’ kan engagere tv-seerne i hjemlandet, har længe været kendt. Nu viser en omfattende analyse fra Nordisk Film & TV Fond, at TV 2-serierne også formår at hente mange seere i andre nordiske lande.

Blandt de ti nordiske fiktionssæsoner, som har haft flest seere på tværs af Norden i de seneste seks år, ligger fire TV 2-sæsoner af rent danske serier – nemlig de tre første sæsoner af ’Badehotellet’ og første sæson af ’Dicte’. TV 2-serierne har haft mellem 2,5 og 3,0 millioner seere i Norden i gennemsnit pr. afsnit, viser analysen.

På listen ligger også den norske serie ’Kampen om det tunge vand’, der bl.a. er vist på TV 2 i Danmark, første sæson af DR1’s danske serie ’Bedrag’ samt den svenske serie ’Springfloden’. Herudover ligger tre sæsoner af den svensk-danske ’Broen’ på top 10 med mellem 2,7 og 3,6 millioner nordiske seere i snit til sæsonerne.

– Den flotte modtagelse i Norden gør mig helt vildt stolt. Vores klare fokus er – og vil altid være – at skabe kvalitetsfiktion til danske seere og brugere. Men herudover er det super dejligt, når vores serier også bliver mødt af begejstring i nordiske lande. Det er en cadeau til alle dem, der bidrager til TV 2s fiktionsserier, og som er med til at sikre seriernes høje kvalitet, siger TV 2s fiktionschef, Katrine Vogelsang.

2017 bliver TV 2s største fiktions-år med tilsammen ti nye danske serier og -sæsoner på tværs af TV 2, TV 2 ZULU, TV 2 CHARLIE og TV 2 PLAY. TV 2 Fiktion har herudover en række danske fiktionsserier i produktion til visning i 2018 og 2019.

1,7 millioner ’Dicte’-seere i Sverige, Norge, Finland og Island
Første sæson af ’Dicte’ fik tilsammen knap tre millioner nordiske seere i snit til de ti afsnit. Knap 1,3 million af disse kom fra Danmark, mens de øvrige kom fra Sverige (942.000), Finland (354.000), Norge (330.000) og Island (59.000).

Det samlede seertal i Norden til første sæson af ’Badehotellet’ var godt 2,8 millioner – heraf knap 1,6 millioner fra Danmark, 835.000 fra Sverige, 381.000 fra Norge og 38.000 fra Finland. Island har ikke vist ’Badehotellet’.

National seerandel: ’Badehotellet’ topper
Rapporten fra Nordisk Film & TV Fond har også undersøgt seerinteressen i hjemlandet for de nationale serier, og også her placerer ’Badehotellet’ sig i top, når man ser på Danmark, Norge, Sverige og Finland.

Både sæson 3 og 4 af ’Badehotellet’ opnåede en seerandel på 64 procent i Danmark, og det har kun yderligere én nordisk serie præsteret i de seneste seks år: NRK-serien ’Kampen om det tunge vand’.

I Island, hvor antallet af tv-kanaler er beskedent sammenlignet med andre nordiske lande, kan man dog opnå endnu højere shares. Her fik både TV 2-serien ’Dicte’ og DR1-serien ’Bedrag’ seerandele omkring 65 procent, mens den islandskproducerede serie ’Ófærð’ opnåede sharen 87 procent.

I samme kategori

Back to top button