Nikolaj Steen i front for nyt underholdnings-program på TV 2

| onsdag 26. feb, 2014 13:25 | opdateret 26. mar, 2014 kl. 16:04 | 0 Kommentarer

lyden af lørdag tv 2Nikolaj Steen lever blandt andet af at synge, skrive sange og producere musik, og når TV 2 senere på foråret er klar med en ny sangquiz for hele familien, bliver det med ham som vært.

I programserien ”Lyden af lørdag” har værten – sammen med de to faste holdkaptajner Clemens og Rasmus Nøhr – besøg af en række kendte sangere og musikere. Hver lørdag i den bedste sendetid skal holdene battle og quizze i deres viden om musik.

Langt de fleste svar i den uhøjtidelige sangquiz skal synges, og hjemme foran skærmen bliver der rig lejlighed til at høre nyfortolkninger af alle tiders største hits og genopdage de sange, vi havde glemt, vi elskede.

– Det bliver et program med god stemning, paratviden omkring musik og forhåbentlig også små musikalske lyspunkter. ”Lyden af lørdag” er et underholdningsprogram, hvor de medvirkende rent faktisk stiller op i noget de kan, og det, synes jeg, er dejligt, siger Nikolaj Steen.

Nikolaj Steen og de to hold bliver hver uge bakket op af et orkester under ledelse af kapelmester Annika Askman. Ud over æren kæmper de to hold om retten til at give et nummer og optræde for fuld musik i en festlig finale.

Rasmus Nøhr og Clemens er holdkaptajner
Med i “Lyden af lørdag” har værten Nikolaj Steen holdkaptajnerne Rasmus Nøhr og Clemens, der hver uge tester deres egen og deres gæsters viden om populærmusik i bred forstand. Annika Askman og hendes orkester sørger for det musikalske akkompagnement til alle sangene i “Lyden af lørdag”.

I premiereprogrammet har sangeren Rasmus Nøhr inviteret popsangeren Rasmus Thude, der er et af de nyeste navne på den danske musikscene, og sangeren Søs Fenger, som slog sit navn fast allerede i begyndelen af 1980’erne.

De tre skal dyste imod rapperen Clemens, der bliver flankeret af Nicky Russell og Feras Agwa, som udgør to tredjedele af pop- og hiphop-trioen L.I.G.A.

Brug for den musikalske paratviden
Når Nikolaj Steen sætter quizzen i gang, gælder det om både at have smurt stemmebåndene, spidset ørerne og ikke mindst om at have den musikalske paratviden inden for rækkevidde.

En af udfordringerne er at finde de manglende ord i en sang, en eller flere af modstanderne synger. Holdene skal også forsøge, om de kan finde frem til den rigtige sang på baggrund af nogle få linjer fra et enkelt vers, og med en direkte Google-oversættelse af en engelsk sangtekst til dansk som eneste holdepunkt skal deltagerne gætte både sangen og finde melodien.

Det hold, der vinder konkurrencen, får lov at spille aftenens sidste sang.

Seerne kan ikke bare gætte med, men der er også rig lejlighed til at synge og gynge med hjemme foran fjernsynet, når L.I.G.A. giver den gas med gruppens seneste hit “Julia”, og når Søs Fenger optræder med “Er det så forbi” fra albummet “Nogle gange er man så heldig, at man ikke når at tænke sig om”.

I quizzen er der heller ikke lang tid til at tænke sig om, men kan det virkelig passe, at en af deltagerne ikke kender Bee Gees og ikke kan komme i tanke om en eneste Gasolin’-sang?!

Nikolaj Steen og Annika Astmans orkester spiller op til quiz ti lørdage, og blandt de kommende deltagere er både nyere navne som Clara-Sofie, Yepha, Jimilian, Matthias Hundebøll, Stine Hjelm, Wafande, Mego, Djämes Braun, Lucy Love og Barbara Moleko og kendte, etablerede kunstnere som Marie Frank,Tue West, Maria Montell, Bryan Rice, Dario Campeotto og Birthe Kjær.

“Lyden af lørdag” er baseret på formatet “Celebrity Sing Along” og bliver produceret for TV 2 af Mastiff.

Se på TV 2 fra lørdag den 29. marts

Kilde: TV 2

Del på:

Gemt under:: TV-Nyt, TV og Streaming Guide