Streamingnyt

Nikolaj Coster-Waldau i ny Netflix film – Against the Ice

Netflix har løftet sløret for Against the Ice – en spillefilm instrueret af den danske, prisvindende instruktør Peter Flinth med Emmy-nominerede Nikolaj Coster-Waldau (Game of Thrones) og BAFTA-nominerede Joe Cole (Skins, Peaky Blinders) i hovedrollerne. Nikolaj Coster-Waldau adapterede den originale danske roman Farlig tomandsfærd af Ejnar Mikkelsen til et manuskript i samarbejde med Joe Derrick. Den engelsksprogede film er produceret af den anerkendte filmskaber Baltasar Kormákur og RVK Studios – det islandske produktionsselskab bag Netflix Original-serien Katla og den for nyligt offentliggjorte Entrapped.

I 1909 forsøgte den danske Alabama-ekspedition, ledet af kaptajn Ejnar Mikkelsen (Nikolaj Coster-Waldau), at modbevise USA’s krav på det nordøstlige Grønland – et krav dybt forankret i tanken om, at Grønland var opdelt i to forskellige stykker land. Med sin besætning efterladt ved skibet glider Mikkelsen tværs over isen med sit uerfarne besætningsmedlem Iver Iversen (Joe Cole). Det lykkes de to mænd at finde bevis for, at Grønland er én ø, men at finde tilbage til skibet er langt hårdere og tager meget længere tid end forventet. Efter at have kæmpet mod ekstrem sult, træthed og isbjørneangreb finder de endelig tilbage – men kun for at finde deres skib fuldstændig knust i isen og deres lejr efterladt. Nu må de kæmpe for at overleve i håbet om at blive reddet. Som dagene bliver længere, begynder deres mentale greb om virkeligheden at svækkes, og mistillid og paranoia sniger sig langsomt frem – en farlig cocktail i deres kamp for overlevelse. Against the Ice er en sand fortælling om venskab, kærlighed og den imponerende kraft, der ligger i kammeratskabet.

Andre medvirkende inkluderer Charles Dance (The Crown) og Heida Reed (Poldark).

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Nikolaj Coster-Waldau: “Against the Ice har fra starten været et sandt passionsprojekt for mig. Den kombinerer en masse temaer, jeg er meget begejstret for: Eventyr, Grønland, kammeratskab, loyalitet og kærlighed. Det er en intens udforskning af to mænd, to modsætninger, der er fanget i episke, farlige omgivelser. Samtidig er det en historie om at om leve under ekstremt pres og ekstreme omstændigheder – om en konstant kamp for overlevelse, at bekæmpe truslen i ekstrem kulde, mangel på mad, sultne isbjørne og ikke mindst den menneskelige hjernes skrøbelighed. Peter Flinth sendte mig bogen ”Farlig tomandsfærd” af Ejnar Mikkelsen. Jeg læste den, forelskede mig i den og begyndte at adaptere den sammen med Joe Derrick. Sammen har vi opsat vores eget banner: Ill kippers. Against the Ice er vores første projekt. Vi var så heldige, at Netflix ville være hjemstavn for vores film, og det er jeg evigt taknemmelig for. Det at være i stand til at skyde denne her film med Peter Flinth i instruktørstolen og Baltasar Kormákur som producer er, og har været, et drømmescenarie for mig. Jeg kan slet ikke vente med at dele Against the Ice med publikummer overalt.”

Baltasar Kormákur: “Det var en ære, da David Kosse bad mig om at blive en del af holdet bag Against the Ice og iføre mig kasketten som ledende producer. Den sande fortælling om Mikkel og Iversen fangede min opmærksomhed fra starten. En historie om venskab og overlevelse under de værst tænkelige forhold – fortalt med humor. Det her var en meget velkommen udfordring – også at skyde filmen i det islandske højland og på Grønland. At sammensætte et fantastisk team både under og over linjen; et hold af skønne mennesker, der var klar på udfordringen – og på at få mest muligt ud af omstændighederne i betragtning af de ekstreme forhold, som denne film fortjente at blive skudt i.”

Claire Willats, Manager, International Original Film, EMEA: “Vi sprang straks på muligheden for at bringe denne utroligt fængslende fortælling til skærmen. At arbejde med talentfulde Nikolaj Coster-Waldau, Joe Derrick, Peter Flinth og Baltasar Kormákur og at se deres kreative vision tage form, efterhånden som de bragte denne livlige fortælling og dens karakterer til live, har været en spændende rejse at være en del af. Against the Ice kommer til at introducere vores medlemmer til en historie om overlevelse, kammeratskab og styrke – hvilket, vi er overbeviste om, vil både engagere og underholde.”

Optagelserne til Against the Ice blev for nylig afsluttet. Filmen er instrueret af Peter Flinth og produceret af den internationalt anerkendte og anmelderroste, islandske filmskaber Baltasar Kormákur (Everest) sammen med Nikolaj Coster-Waldau. Director of Photography er Torben Forsberg, Pétur Einarsson er ansvarlig for lyd, og Morten Hojbjerg er klipper (The Crown). Musikken er komponeret af Oscar-nominerede Volker Bertelmann.

Against the Ice får premiere globalt på Netflix i 2021. Premieredatoen er endnu ikke offentliggjort.

Kilde: Netflix presse

Læs også


creativeref:1011l108896

I samme kategori

Back to top button