Streamingnyt

Netflix på vej med skandinavisk action-thriller med Noomi Rapace i hovedrollen

Noomi Rapace spiller hovedrollen, når den anmelderroste roman Sort krabbe af Jerker Virdborg forvandles til en Netflix-film.

Sort krabbe er en skandinavisk action-thriller, der udspiller sig i en post-apokalyptisk verden flået i stykker af klimaforandringer og krig. Gennem en endeløs vinter er seks soldater sendt på en farlig mission tværs over det frosne hav for at transportere en pakke, der omsider kunne gøre en ende på krigen. Som de bevæger sig fremad, udstyret med skøjter og komplet uvidende om indholdet i den pakke de slæber rundt på, bliver de mere og mere udfordret af missionen, der tvinger dem til at stille spørgsmålet: Hvad er de villige til at ofre for deres egen overlevelse?

Filmen instrueres af prisvindende Adam Berg og bliver Rapaces store tilbagevenden til Skandinavien og hjemlandet, Sverige, efter at have tilbragt de sidste 10 år i udlandet, hvor hun har medvirket i film og serier som Prometheus, Sherlock Holmes og What Happened to Monday såvel som filmene Daisy Diamond og Beyond.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Noomi Rapace siger: ”Jeg glæder mig helt vildt til at komme tilbage til Sverige og lave Sort krabbe. Min første svenske film i … årevis. Jeg kan slet ikke vente med at trække i arbejdstøjet og bevæge mig ud på den her rejse – udforske menneskelige skygger og ødelagte drømme i en verden på kanten. Overlevelse til hvilken pris?”

David Kosse, Vice President International Original Film hos Netflix: ”Det her projekt kombinerer mange gode egenskaber: En fængslende historie, et stærkt kreativt team og selvfølgelig en utroligt talentfuld skuespillerinde i hovedrollen. Vi ser frem til et fantastisk samarbejde med Adam og teamet hos Indio, og vi er helt sikre på, at vores medlemmer i Sverige og resten af verden vil kunne lide denne film.”

“Som svensker vokser man op velvidende, at man bor i et land med fred og lighed – alt i alt er livet godt og sikkert her. Men på det seneste har vi alle set, hvor skrøbelige vore samfund er på grund af pandemier, borgerkrige, global opvarmning og økonomisk kaos. Hvordan ville det være en dag at vågne op til et fuldstændig ødelagt og krigshærget Sverige? At producere Sort krabbe handler om at vise, ud fra et skandinavisk perspektiv, hvad der sker med menneskeheden, når kaos rammer. Det er både en stor produktion og en stor udfordring, og takket være Netflix kan vi fortælle denne svenske historie til et globalt publikum,” siger Mattias Montero, Founder and Producer, Indio.

Filmen er produceret af Malin Idevall sammen med Mattias Montero og instrueret af Adam Berg. Efter en succesfuld karriere inden for reklamer og musikvideoer bliver Sort krabbe Bergs første spillefilm som instruktør og forfatter. Tidligere arbejde inkluderer Philips “Carousel”, der vandt en Grand Prix-pris i Cannes, Assassin’s Creed “Black Flag” og Happiness “All Apologies”.

Sort krabbe får premiere på Netflix globalt i 2022. Premieredatoen er endnu ikke offentliggjort.

Kilde: Netflix Presse

I samme kategori

Back to top button