Netflix

Netflix på vej med Harry Hole serie

Netflix har afsløret rollelisten til og titlen på Jo Nesbøs længe ventede krimiserie om den indadvendte detektiv Harry Hole. Offentliggørelsen skete ved en pressekonference på den ikoniske Restaurant Schrøder i Oslo, der også udgør Harry Holes ”andet hjem” i romanerne.

Tobias Santelmann (Exit, The Arctic Convoy) skal spille hovedrollen som den legendariske detektiv Harry Hole i fornemt selskab med Joel Kinnaman (Altered Carbon, The Suicide Squad) som Tom Waaler og Pia Tjelta (Made in Oslo, State of Happiness) som Rakel Fauke.

Som en mindeværdig entré ankom skuespillerne til den norske restaurant i de biler, som de skal køre i serien, herunder en Ford Escort fra 1988, en Skoda Enyaq og en helt ny Lotus Emira. Under pressekonferencen bekræftede Netflix titlen på den kommende Netflix-serie, Jo Nesbøs Harry Hole, og hovedrolleindehaverne.

Om Jo Nesbøs Harry Hole

Jo Nesbøs Harry Hole er skabt af en af krimigenrens største historiefortællere og er et whodunnit-seriemordermysterium med den berømte antihelt Harry Hole i spidsen. Under overfladen er serien et nuanceret karakterdrama om to politibetjente – og angivelige kolleger – der opererer på hver sin side af loven. Gennem hele første sæson kæmper Harry mod sin mangeårige modstander, den korrupte kriminalbetjent Tom Waaler. Harry er en genial, men plaget drabsefterforsker, der slås med sine indre dæmoner. Alt imens de to betjente navigerer gennem det strafferetlige systems etiske gråzoner, må Harry gøre alt, hvad han kan, for at fange en seriemorder og stille Waaler til regnskab, før det er for sent.

Tobias Santelmann, skuespiller:

“Jeg er utrolig taknemmelig for den tillid, jeg er blevet vist, ved at få lov til at spille Harry Hole. Jeg er selvfølgelig meget bevidst om, at det er en karakter, som millioner af fans og læsere har et forhold til – så nu handler det om at skabe en Harry, som folk både kan genkende, men som også kan overraske. Lige nu glæder jeg mig bare til at komme i gang med optagelserne. Det bliver en sand fornøjelse at arbejde med hele det her hold.”

Jo Nesbø, forfatter og skaber:                                                              

“Jeg gætter på, at alle, der har læst bogserien, har deres eget billede af, hvordan Harry Hole ser ud. Og det skal de have lov til at beholde. Vi vil nemlig skabe en Harry, som ikke kun er baseret på bøgerne, men også på skuespilleren Tobias Santelmann og alle, der er involveret i dette projekt, både foran og bag kameraet. For mig handler historiefortælling ikke om at om at give folk, hvad de tror, de vil have, men hvad de ikke vidste, de ville have. Vi vil forsøge at skabe noget nyt, spændende og overraskende – med respekt for den Harry, man kender fra bøgerne.”

Eric Fellner, Executive Producer, Working Title:

“Working Title er utrolig glade for at arbejde sammen med Jo Nesbø og Øystein Karlsen om at bringe den legendariske detektiv Harry Hole til live. At have samlet et så imponerende hold skuespillere og crew er et bevis på Jos evner som historiefortæller. Gennem samarbejdet med vores partnere hos Netflix glæder vi os til at dele Jo og Øysteins vision – ikke bare med Norden, men med hele verden.”

Harry Hole er tidligere filmatiseret. “Snemanden” fra 2017 med Michael Fassbender i hovedrollen blev dog en stor fiasko.

Kilde: Netflix presse

I samme kategori

Back to top button