Streamingnyt

Netflix filmer for første gang en Netflix en original serie i Europa

netflixFor første gang filmer Netflix en original serie i Europa – nærmere bestemt Frankrig – i samarbejde med nogle af Frankrigs bedste filmfolk.

Marseille, den første franske produktion fra verdens førende udbyder af internet-tv, fortæller historien om Robert Taro, byens borgmester gennem 25 år. Det kommende valg stiller ham ansigt til ansigt med den mand, han valgte som sin arving, en ung ambitiøs politiker med højt sigte. Begge kandidater vil kæmpe nådesløst om pladsen. Marseille følger kampen om hævn, hvilket inkluderer narkobaroner, politikere, fagforeninger og de politiske aktører i byen.

Serien, der udelukkende er filmet i Frankrig, er skabt og skrevet af Dan Franck, forfatter til La Séparation og Les Hommes de l’Ombre og medforfatter til Carlos, der vandt en Golden Globe for bedste miniserie og en Cesar for mest lovende skuespiller, Edgar Ramirez, og desuden blev nomineret til 36 internationale priser, herunder to Emmys.

Instruktør på de to første episoder af Marseille bliver Florent-Emilio Siri, der står bag de Cesar-nominerede hit Cloclo og L’Ennemi Intime. Også den Sundance Award-vindende filmmager Samuel Benchetrit, J’ai toujours rêvé d’être un gangster, vil instruere serien. 

Marseille er produceret af det Paris-baserede Federation Entertainment, ledet af Pascal Breton, producent på de franske hitserier Dolmen og Sous le Soleil.

“At skabe en serie for så enormt et publikum og uden nogen begrænsninger gør, at vi kan skubbe grænserne for historien om det helt Shakespeare’ske politiske teater i en by, hvor Alexandre Dumas og Jean-Claude Izzo blandt andre, har plantet utallige spyd,” fortæller Dan Franck. “Netflix har givet os carte blanche til at skabe en fransk version af House of Cards, der bryder med det uudtalte hykleri. Dette er en forfatter-drøm og en stor mulighed for at træde ind I en helt ny verden for de franske producenter.”

“Film i dag ofrer en masse for tempo og tidspres og mister ofte det væsentlige: karaktererne. Aktuelle tv-serier gør præcist det modsatte; de strækker tiden og arbejder i dybden med karakterne, inklusiv alle deres kompleksiteter og modsætninger, hvilket resulterer I deres succes,” fortæller Florent-Emilio Siri.

“Filmbranchen i Frankrig i dag begrænser sig til komedie, eller hvad der kaldes ”Author Cinema”. Tv-serier giver derimod filminstruktører potentialet for en ny mulighed, for at være i stand til at udforske og udtrykke deres talenter inden for det fulde omfang af deres kunst. Det er derfor, jeg er virkelig ivrig efter at arbejde på Marseille.”

Samuel Benchetrit tilføjer: “Jeg er utrolig spændt og beæret over at arbejde på Marseille og at skabe en original serie, der bliver stærk og unik. At arbejde med Netflix er en fantastisk mulighed for kunstnere, da de demokratiserer film og serier både i Frankrig og globalt.”

Producer Pascal Breton fortæller: “Marseille vil bringe publikum direkte ind på den politiske arena, hvor det gamle regime af traditionelle politikere gør klar til at møde den yngre generation af rovdyr, bøller og sommetider egne arvinger. Netflix giver os den perfekte mulighed for at fortælle denne historie fra et enestående fransk synspunkt, i samarbejde med nogle af Frankrigs bedste forfattere og instruktører. Produceret udelukkende i Frankrig og med potentialet til at blive en af ??de mest fængslende tv-begivenheder i de kommende år.”

“Marseille er en ambitiøs, djævelsk smart, fiktiv udforskning af lokalpolitik i en af verdens mest levende og fascinerende byer,” mener Netflix Chief Content Officer Ted Sarandos. “Vi er glade for at arbejde med nogle af de bedste historiefortællere i Frankrig og at kunne levere en serie, der fjerner skellet mellem film og fjernsyn.”

I samme kategori

Back to top button