Streamingnyt

Netflix – Danskerne er blandt de hurtigste til at se serier

Netflix har ændret den måde, vi forholder os til film og serier på. Medlemmer ser serier, når og hvor de vil, og i det tempo der passer dem bedst. Det har affødt en helt ny form for superfan. Bingeraceren er ifølge Netflix den, der sprinter sig gennem en hel sæson inden for 24 timer efter premieren for at være den første med indgående kendskab til yndlingsserien.1

I Danmark er det alt fra Et år med Gilmore Girls og mangaserien The Seven Deadly Sins til superhelteserien Marvel’s The Defenders, som de mest ivrige fans har kastet sig over fra 2012 til nu, hvor Netflix har foretaget undersøgelsen.

I alt har 8,4 millioner medlemmer2 valgt at binge med lynets hast, mens de har haft Netflix, og tendensen er støt stigende. Mellem 2013 og 2016 blev antallet af personer, der så en hel sæson på lanceringsdagen, mere end tyvedoblet3.

“Der ligger en helt særlig tilfredsstillelse i at være den første til at færdiggøre en god historie – uanset om det er de sidste sider af en god bog eller de sidste intense øjeblikke af din yndlingsserie”, siger Brian Wright, Vice President Original Series. Han fortsætter:

“Netflix har åbnet muligheden for at se serier på en helt ny måde, og der findes ikke noget bedre, end når vi kan se, hvordan en serie engagerer vores medlemmer og tænder en passion”.

Det er alle slags serier, der binges. Halvtimeskomedier som Modern Family, Lovesick og Hænderne Fulde bliver hurtigt set af danske bingeracere, men timelange thrillere som Stranger Things og House of Cards bliver også slugt med glubende appetit.

Et år med Gilmore Girls er en suveræn global vinder, da serien tiltrak flest bingeracere over hele verden i de første 24 timer efter premieren. Men derudover varierer førstepladserne fra land til land: Hænderne endnu mere fulde regerer suverænt i Ecuador, Club de Cuervos blev nummer et i Mexico, og Marvel’s The Defenders blev taget overvældende godt imod i Korea.

Finland ligger lige i hælene på Danmark med en fjerdeplads stærkt efterfulgt af Norge på femtepladsen, og vores svenske naboer sniger op på en niendeplads, når det gælder bingeracing.

De 20 serier, der binges hurtigst i Danmark

 1. Et år med Gilmore Girls
 2. The Seven Deadly Sins
 3. Marvel’s The Defenders
 4. The Ranch
 5. White Collar
 6. Santa Clarita Diet
 7. Hænderne fulde
 8. Lovesick
 9. Stranger Things
 10. Modern Family
 11. Orange Is the New Black
 12. House of Cards
 13. F is for Family
 14. Mit navn er Anne
 15. Friends from College
 16. Grace and Frankie
 17. Frontier
 18. Trailer Park Boys
 19. Atypical
 20. The OA

 

De 20 serier, der binges hurtigst globalt De 20 lande med flest bingeracere
1.     Et år med Gilmore Girls

2.     Hænderne endnu mere fulde

3.     Marvel’s The Defenders

4.     The Seven Deadly Sins

5.     The Ranch

6.     Santa Clarita Diet

7.     Trailer Park Boys

8.     F is for Family

9.     Orange Is the New Black

10.  Stranger Things

11.  Friends from College

12.  Atypical

13.  Grace and Frankie

14.  Wet Hot American Summer

15.  Unbreakable Kimmy Schmidt

16.  House of Cards

17.  Love

18.  GLOW

19.  Chewing Gum

20.  Master of None

1.     Canada

2.     USA

3.     Danmark

4.     Finland

5.     Norge

6.     Tyskland

7.     Mexico

8.     Australien

9.     Sverige

10.  Brasilien

11.  Irland

12.  Storbritannien

13.  Frankrig

14.  New Zealand

15.  Peru

16.  Holland

17.  Chile

18.  Portugal

19.  Italien

20.  Forenede Arabiske Emirater 


METODE

1 Bingeracere defineres som medlemmer, der har set en hel sæson af en serie inden for 24 timer efter lanceringen på Netflix. Den indsamlede data tager højde for tidsforskelle, og afspejler en series lancering inden for 24 timer efter et lands premiere.

2 Det samlede antal medlemmer, der har set en hel sæson af en serie inden for 24 timer efter lanceringen siden 2012.

3 Tendensen med bingeracing steg fra 200.000 medlemmer i 2013 til over 5 millioner i 2017 (målt i september)

4 Topserierne blev identificeret som serier med det største antal bingeracere globalt. Bingeraceplaceringen har ingen relation til det samlede antal seere.

5 Toplandene blev identificeret som lande med den største procentdel af medlemmer, der bingeracer. Bingeraceplaceringen har ingen relation til det samlede antal medlemmer i et land.

Kilde: Netflix presse

I samme kategori

Back to top button