Streamingnyt

Netflix annoncerer ny serie om svensk forbryder

Clark er titlen på en kommende Netflix dramaserie på 6 episoder omkring den svenske forbryder Clark Olofsson, der ofte er blevet omtalt som ”gangsterbossen”. Han har givet anledning til begrebet ”Stockholmsyndromet”, formået at bryde ud af flere fængsler og begået røverier over hele Europa.

Serien beskæftiger sig med størstedelen af Clarks liv: fra hans yngre dage og frem til i dag. Den notoriske gangster påbegyndte sin kriminelle karriere i 1960’erne og blev en af de absolut mest kontroversielle personligheder i svensk historie. Som dømt i adskillige sager vedr. narkohandel, mordforsøg, overgreb, tyveri og dusinvis af røverier har han tilbragt over halvdelen af sit liv bag tremmer – og bag sig har han efterladt et langt spor af traumer, hjertesorg, skuffelse og ødelæggelse. I 1970’erne gav Clark anledning til fænomenet om ”Stockholmsyndromet” i forbindelse med et fejlslået røveri i Stockholm – og han har lige siden bibeholdt positionen som den kendis-kriminelle, der narrede hele Sverige til at forelske sig i ham. Nøjagtig, som han ønskede det.

Rollen som Clark Olofsson vil i serien blive spillet af Bill Skarsgård, der er bedst kendt for sin terroriserende og ikoniske portrættering af ”Pennywise” i Stephen King-sagaen It. Senere i år spiller han en af hovedrollerne i Netflix-filmen The Devil All The Time og i Sundance-hittet Nine Days for Sony Pictures Classic. På tv har Skarsgård senest spillet med i Hulus Castle Rock – en psykologisk dramaserie af J.J. Abrams og Stephen King.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Jonas Åkerlund, instruktør: “Clark er historien om den mest politisk ukorrekte mand, der levede det mest politisk ukorrekte liv. Det er den slags historier, jeg altid leder efter. Det er en ultravoldelig, vittig, emotionel, ægte og surrealistisk biografi, der sætter ansigt på Stockholmsyndromet, men det handler ikke bare om røveriet på Norrmalmstorg. Det handler om hele hans liv og det, der gjorde ham til den, han er – sandhederne og løgnene omkring hans utrolige karriere. Bill Skarsgård er det perfekte match, og han vil virkelig bringe Stockholmsyndromet ind i rollen. Og Netflix er den perfekte platform. De er ikke bare den største streamingtjeneste, de har også modet til at fortælle denne ufattelige historie.”

Bill Skarsgård: ”Clark Olofsson er på godt og ondt et af Sveriges mest farverige og fascinerende individer. Jeg tager imod denne her udfordring med både glæde og forfærdelse, og jeg tror, at med Jonas og Netflix i ryggen, så kan vi fortælle en banebrydende historie med et tempo og en vildskab, som vi måske aldrig før har set på tv. Clarks liv og historie er så ufattelig og forskruet, at den ville få selv Scorsese til at rødme.”

Tesha Crawford, Director of International Originals Northern Europe hos Netflix: “Vi ser virkelig frem til at fortsætte vores gode samarbejde med Jonas Åkerlund og Bill Skarsgård. Vi kan slet ikke forestille os et bedre team til at formidle den komplekse historie om Clark Olofsson, og hvordan han blev en af Sveriges mest kontroversielle personligheder i nyere tid.”

Kilde: Netflix presse

Prøv C More med Britbox indhold til 0 kr. i 14 dage
Bestil her reklame-link

I samme kategori

Back to top button