Streamingnyt

Netflix analyse – Sådan kommer du til at elske superhelteserier

Netflix’ vigtigste superkraft må være at vide, hvad seere skal se som det næste. Tag Marvel-universet – én ud af otte seere havde aldrig set tegneseriebaseret indhold, før de gav sig i kast med Marvels superhelte på Netflix1.

Seerne finder vej til Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage og Iron Fists spændingsfyldte univers via andre serier, der er lige så alsidige som karakterne i The Defenders. Og det er ikke tilfældigt. Mere end 80% af alle serier opdages nemlig gennem Netflix’ anbefalinger.

– Hos Netflix ved vi, at genre bare er et omslag, og vi arbejder derfor hårdt på at udvikle algoritmer, der hjælper medlemmerne til at slippe deres fordomme og finde historier, de vil elske, selvom de hører til genrer, de ikke umiddelbart troede, de kunne lide, siger Todd Yellin, Vice President of Product.

At overvinde en genrefordom er ikke begrænset til Marvel-universet. Én ud af fem Stranger Things-fans var nye til horrorgenren, inden de begav sig ind i Upside Down2. Tilsvarende var én ud af syv Black Mirror-seere nye til science fiction, før de udforskede teknologiens dystre sider3.

I weekenden fik Marvel’s The Defenders – serien der samler fire Marvel-superhelte i samme serie – premiere. Derfor afslører Netflix nu hvilke andre serier, der leder nytilkomne Marvel-fans til superhelteuniverset4.

TrackToDefendersR6 01

Antihelte og moralsk tvetydighed leder seere til Marvel’s Daredevil

Historier der bevæger sig i samfundets gråzoner, øger seernes interesse for Daredevil, som den politiske tumult i House of Cards og når familiens loyalitet bliver sat på spidsen i Bloodline. Det gør karakterer, der slører grænserne mellem skurke og helte, også, som Walter White i Breaking Bad og Dexter Morgans morderiske heltegerninger i Dexter.

Skarp humor, stærke kvinder og mørke forbrydelser drager seere til Marvel’s Jessica Jones

Det er Jessica Jones’ kvikke sind, der gør hende binge-worthy. Serier med genial humor som Master of None, Friends og John Mulaney: The Comeback Kid drager seere til Jones, lige såvel som historier med stærke kvindelige hovedpersoner som i Orange is the New Black. Også serier med omdrejningspunkt i dystre forbrydelser som den psykologiske spændingsdokumentar Making a Murderer ser ud til at lede seerne mod den kvindelige privatdetektiv.

Samfundets skyggesider dirigerer seere til Marvel’s Luke Cage

Serier, der afdækker samfundets mørkere sider, drager seere til Luke Cage, som spørgsmålet om skyldfølelse i Amanda Knox og udforskningen af teknologi i Black Mirror. Ligesom serier der dykker ned i dystre fællesskaber, som et kartelplaget Medellin i Narcos og et zombie-fyldt Atlanta i The Walking Dead, leder seere til Cages verden.

Dristige nye fortællinger styrer seere til Marvel’s Iron Fist

Dristige nye serier som Love, Shameless og 13 Reasons Why leder seere til Danny Rand og historien om hans overgang fra forældreløst barn til en bekæmper af kriminalitet. Overgangen fra kriger til vinder vækker også genklang hos seerne af Ultimate Beastmaster.

 

Marvel’s Daredevil Marvel’s Jessica Jones Marvel’s Luke Cage Marvel’s Iron Fist
Bloodline

Breaking Bad

Dexter

Friends

House of Cards

Narcos

Orange Is the New Black

Supernatural

The Walking Dead

Unbreakable Kimmy Schmidt

Friends

John Mulaney: The Comeback Kid

Making a Murderer

Master of None

Narcos

Orange Is the New Black

River

The 100

The Ridiculous 6

The Walking Dead

Amanda Knox

ARQ

Black Mirror

Easy

Narcos

Once Upon a Time

Shameless

Stranger Things

The Ranch

The Walking Dead

13 Reasons Why

Amy Schumer: The Leather Special

Burning Sands

Dave Chappelle

Grace and Frankie

Love

Shameless

The 100

The Vampire Diaries

Ultimate Beastmaster

 

 

Metode:

1 Abonnenter der aldrig har set indhold kategoriseret under ”superhelt” af Netflix, før de så en af Marvel-serierne.

2 Abonnenter der aldrig har set indhold kategoriseret under ”horror” af Netflix, før de så Stranger Things.

3 Abonnenter der aldrig har set indhold kategoriseret under ”science fiction” af Netflix, før de så Black Mirror.

4 Netflix analyserede, hvor mange abonnenter der aldrig havde set indhold kategoriseret under ”superhelt”, før de så en af Marvel serierne, for at identificere de 10 mest sete globale titler, der førte til en af Marvel serierne. Analysen var udført på tværs af mere end 40 lande mellem 2015 og 2017.

Kilde: Netflix presse

I samme kategori

Back to top button