Streamingnyt

Netfix ved hvornår du bliver bidt af en serie

netflixGodt nok tog det Walter White næsten en hel sæson at forvandle sig til Heisenberg, og der gik 13 episoder, før Frank Underwood kunne kalde sig USA’s vicepræsident (spoiler alert!). Men nu viser det sig, at fans forelskede sig i serierne, længe før plottet tog disse drejninger. Det var dog ikke kærlighed ved første blik.

Netflix har analyseret deres globale streaming-data* fra første sæson af nogle af tidens mest populære tv-serier – både originale serier fra Netflix og andre serier – for at få indblik i, hvornår seerne blev bidt af de forskellige serier. Når reklamepauser og faste sendetider er skåret væk, og seerne selv kan bestemme, hvornår de vil se med, bliver det nemlig muligt at se, hvornår en serie får os på krogen. Det punkt defineres ved at 70% eller flere af seerne af en given episode – den fængende episode – fortsatte med at se sæsonen til ende.

Netflix Seriehit hvornår

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

”På grund af faste sendetider på traditionelt tv kan man argumentere for, at pilotafsnittet af en serie er den vigtigste del af seriens fortælling,” siger Ted Sarandos, Chief Content Officer for Netflix. ”Vi kan dog se i vores undersøgelse af 20 serier på tværs af 16 lande, at der aldrig har været nogen, der er blevet bidt af en serie ved pilotafsnittet. Det bekræfter os i, at vi skal fortsætte med at give vores medlemmer alle afsnit af en hel sæson på en gang, da det viser sig, at det er sådan man skaber seriefans i dag.”

Mens Netflix har identificeret den episode, som fik seerne på krogen, afslører undersøgelsen ikke præcist hvilket øjeblik, der gav seerne lyst til at se serien helt til ende. Man kan dog forestille sig, at nogle af de disse øjeblikke har været afgørende … Fx blev mange nok fanget af Breaking Bad, da Walter og Jesse slog plat eller krone om hvem, der skulle have æren af at tage livet af Krazy 8. Og måske fik det endnu flere seere helt ud på kanten af sofaen, da resterne af en opløst narkohandler pludselig styrtede ned gennem Jesses loft (afsnit 2). Hvem vil ikke gerne se, hvordan Walt og Jesse får styr på det rod. Apropos rod, så var det også en noget turbulent affære, da Crazy Eyes prøvede at vinde Pipers kærlighed i Orange is the New Black. Men det var formentlig først, da hun kastede sin tærte for at beskytte sin (daværende) ”crush”, at seerne fik appetit på mere (afsnit 3). I Dexter er der ingen tvivl om, at et nyt afsnit er lig med et nyt mord – takket være ”the Ice Truck Killer”. Men vi tør vædde med, at det er Dexters tilbageblik på sit første mord, som gav seerne blod på tanden for mere tid i selskab med seriemorderen (episode 3).

”Det er helt unikt at skabe en serie for Netflix, når man ved, at man har seernes fulde opmærksomhed, og at de har valgt at tilbringe en aften i selskab med karaktererne. Det giver os mulighed for at udfolde historien i et mere naturligt tempo,” siger Marta Kauffman. ”I afsnit fire af Grace and Frankie ser vi, hvordan de to hovedpersoner ikke har andre valg end at direkte konfrontere deres største frygt, vrede og usikkerhed, hvilket, for mig som skaber af serien, var en perfekt anledning til at skifte historiens fokus til at dreje sig om fremtiden i stedet for fortiden – og det er fantastisk at vide, at seerne var helt enige.”

Selvom der rundt om i verden har vist sig at være relativ stor lighed i forhold til, hvornår serierne får seerne på krogen, dukker der alligevel et par afvigelser op. Eksempelvis bliver hollænderne taget med storm hurtigere end mange andre nationaliteter. Danskerne viste tidligt interesse for Arrow, svenskerne faldt hurtigere for The Killing, mens franskmændene var de første til at forelske sig i How I Met Your Mother. Til gengæld var det Better Call Saul, der fængede brasilianerne – faktisk en hel episode tidligere end mexicanerne. I Australien og New Zealand blev seerne bidt af serierne et eller to afsnit senere end i de øvrige lande i undersøgelsen. På trods af forskellene havde den fængende episode ikke nogen sammenhæng med, hvor mange der så serien eller faldt fra, uanset hvilken serie, episode eller land, der er tale om.

Kilde: Netflix

I samme kategori

Back to top button