Nent Group og Disney forlænger indholdsaftale

| mandag 17. feb, 2020 10:15 | opdateret 17. feb, 2020 kl. 16:36 | 12 Kommentarer
Disney Nent Viaplay

Selv om Disney er på vej med deres egen streamingtjeneste i Danmark, så arbejder man fortsat sammen med andre. Det viser en ny aftale mellem Disney og Nent Group. Den flerårige aftale betyder som noget nyt, at 20th Century Studios film får eksklusiv nordisk premiere på Viaplay og Viasat kanalerne.

Således vil man kunne se kritikerroste og Oscar-vindende titler som ‘Bohemian Rhapsody’, ‘The Favorite’ og 2020 Oscar-nominerede ‘Jojo Rabbit’ og ‘Ford v Ferrari’ sammen med den seneste ‘Terminator’ film på Viaplay over den kommende tid.

Derudover så fortsætter Disney Channel, Disney Junior og Disney XD hos Viasat. Aftalen omfatter også, at Viasat seere kan streame indhold fra disse kanaler on demand.

På seriefronten så rummer den nye aftale adgang til flere nye ABC serier som ‘Emergence’, Good Trouble, ligesom en serie som Grey’s hvide verden på Viaplay også er omfattet af aftalen.

Filippa Wallestam, NENT Group Chief Content Officer: “This agreement will extend our relationship with Disney to nearly 20 years and showcases both the popularity of their content with our viewers and the fantastic viewing experiences available on Viaplay and Viasat. We will now show even more of the world’s biggest films and series for years to come.”

Nent Group har også via Disney eksisterende aftale omkring Fox+ on demand indhold  (med titler som ‘24’, ‘Prison Break’ og ‘Futurama’) samt National Geographic+. Man er ligeledes ansvarlig for salg af reklamer for   Fox og Disney flow tv kanaler i Sverige, Norge og Danmark.

Selv om der er lavet en aftale, så får Disney+ lanceringen betydning for indholdet på Viaplay.  Det er f.eks. slut med Marvel, Pixar og Star Wars titler på Viaplay, når Disney+ lanceres i Danmark.

Kilde: Nent Group presse

Stream 11 Discovery Networks live tv-kanaler – Prøv Dplay gratis 30 dage her

Del på:

Tags: ,

Gemt under:: Streaming, Branche-Nyt

12
Kommentarer

for at kommentere
1 Kommentartråde
11 Svar i tråden
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Kommentarforfattere
  Abonnér  
nyeste ældste
Underret om
Astro

Hej !

Er der nogen som ved om NENT har sikret sig adgang / købt adgang til 2nd pay tv vinduet til filmene fra Disney/Marvel/Pixar ?

Kristian

Det ikke til salg…alt fra Disney fjernes fra 29/2 fra viaplay.. Cmore og HBO.. Disney OD lukker også… og fra den dato er det kun indhold som ikke a passer ind i Disney+ som Viasat/Viaplay har..
Aftalen løber Ca 3 år og til den til kommer disney med Hulu.

Fox aftalen dækker kun de films fra fox som Disney + ikke selv vil bruge..
Alt familie indhold fra fox vil ligge I Disney +

Cmore har mistet Aftalen med fox

Astro

Tusind tak for svar 🙂

Det er noget af en beet for Viaplay/Viasat Film kanalerne ikke længere at have nye film fra Disney/Marvel/Pixar.

First Run på Fox filmene er en fin rettighed, men mon ikke Viaplay taber mange kunder på tabet af Disney ?

Hvor efterlader dette C More ? Man må håbe for dem at de kan få rettigheder på plads til First run på filmene fra Paramount og Warner Bros.

Kristian

Fox har haft nogen dårlig år… det meldt disney i deres års regnskab.. Her kan du se hvad toppet sidste år https://www.boxofficemojo.com/year/2019/?ref_=bo_yl_table_1 Fox had ikke nogen film i top 20.. Disney .. ja der ikke så meget at sige… Toy story 4, The lion king, Frozen mm kommer på Disney + Fox kommer ikke til at laver det antal af film som før købet.. Men aftalen giver viaplay et katalog af ældre films fra Fox og touchstone som ikke kommer på disney + Cmore Det har lige mistet MGM til NENTs og nu Fox Det bliver svært at hold liv… Læs mere »

Per M

Der er een Marvel helt der ikke hører under Disney: Spider-Man.
Ham har Sony rettighederne på.
Så der skal man se på aftalerne mellem Nent og Sony og der skrev Bo den 3de Februar, at Nent og Sony har indgået en ny flere årig aftale og Spider-Man nævnes også at være en del af aftalen.
Så lidt Marvel vil der stadig være hos Viaplay/Viasat Film.

Astro

Til Per M: Spiderman har vel – rent filmmæssigt – aldrig haft noget med Marvel at gøre. Spiderman filmene fra 2000, 2002, 2004 og 2007 var alle produceret af Sony. I øvrigt var det godt for Viaplay/Viasat Film kanalerne fornylig at sikre sig fortsat first run på Sony film. Til Kristian Jeg mener at C More har first run på SF Film eller tager jeg fejl ? Ellers er det rigtigt at det utroligt som det er gået tilbage for C More. Tilbage i 2008 da det hed CANAL+ der sad de på 6 ud af 8 store filmselskaber. Der… Læs mere »

Per M

C More har også film kanalen SF Kanalen, så det tyder på at de har en permanent first run aftale. Det er bare ikke en vi ser noget til hos kabel tv operatørerne. Den er vist eksklusivt reserveret til Canal Digital kunder. Men vi får en masse af de film på C More kanalerne også, hvilket er derfor at kanalerne drukner i Svenske film, der desværre også genudsendes igen og igen konstant til ret stor irritation. Men ang. Spider-Man, der snakker du om de gamle film fra før Tom Holland overtog rollen og de rebootede Spider-Man. Spider-Man har officielt været… Læs mere »

mich

Kristian, du burde lave et oplæg til Bo på en opdateret liste over filmrettigheder her på digitalt.tv ligesom det findes på sport,Blot med streaming tjenseter. Det ville være giæd værd 🙂

Astro

100 % enig med mich. Det ville være superfedt med en samlet liste over 1st run og 2nd run i forhold til streaming/pay tv kanaler i Norden. Troede faktisk at C More havde 2nd run på film fra Warner Bros. Tager jeg fejl ? SF Kanalen er vel primært for C More´s kunder i Sverige. Kanalen har ikke den store relevans i Danmark. Hvad er situationen omkring NENTs aftale med Nordisk Film ? Synes ikke man har læst noget på den front fornylig. Håber da at Viaplay/Viasat Film kanalerne fortsætter med at have rettighederne. Det er vel gennem denne aftale… Læs mere »

Kristian

rettigheder.. Jo der kan laves en list, men jeg må ikke udgive hvornår deres aftaler udløber.. NENTs har ikke været glad for jeg skrev sådan om disney.. Men hvem har hvad kan godt laves , det op til Bo. Dog kan jeg pt svar på de ting i har skrevet om.. Cmore har 2nd run på Warner .. SF Studios som det faktisk hedder idag.. Det ligge hos Cmore og Netfix har 2nd run Der dog ikke meget fra dem, kan ses her hvad der på vej http://www.scope.dk/selskab/106-sf-studios?type=2&sortering=2 NENTs… de har har lavet en aftale om børne indhold fra SF… Læs mere »