TV-Nyt

National Geographics dramaserie får Pablo Picasso som hovedperson i sæson 2

nationalgeographicchannelDen kommende sæson af National Geographics kritikerroste og Emmy nominerede dramaserie GENIUS sætter fokus på den verdensberømte spanske kunstmaler, tegner, grafiker, billedhugger og keramiker Pablo Picassos liv og karriere. Oscarvinderne Brian Grazer og Ron Howard fortsætter som Executive Producers. Den nye sæson har premiere på National Geographic i 2018.

Ligesom hovedpersonen i første sæson, Albert Einstein, oplevede og fortolkede Picasso verden omkring ham på en fuldstændig ny og uortodoks måde – og han rykkede konstant ved vores opfattelse af kunst og kreativitet.

Picassos kunstneriske karriere strakte sig over mere end 80 af hans 91 leveår og allerede i sin levetid opnåede han international anerkendelse som en af 1900-tallets mest indflydelsesrige billedkunstnere og én af stilskaberne inden for moderne kunst.

Den produktive kunstner malede mere end 50.000 værker, heriblandt de berømte malerier: ”Den Gamle Guitarist” fra hans blå periode, som kan ses på Art Institute of Chicago; ”Guernica”, der er inspireret af nazisternes bombning af den spanske by af samme navn, og som kan opleves på Museo Reina Sofia i Madrid, samt ”Frøknerne fra Avignon”. Sidstnævnte maleri fra 1907 er ét af Picassos mest omdiskuterede og kontroversielle kunstværker og var dengang genstand for mange uoverensstemmelser mellem Picassos nærmeste venner og samarbejdspartnere. Maleriet siges at være inspireret af Picassos elskerinde og muse Fernande Olivier, og det anses i dag som ét af de vigtigste værker indenfor kubisme. Kunstværket kan opleves på Museum of Modern Art i New York.

Picasso var passioneret af natur og hans endeløse kreative gåpåmod hang uløseligt sammen med hans privatliv med turbulente ægteskaber, adskillige affærer og konstant skiftende politiske og personlige alliancer. Picasso levede det meste af sit liv i Paris og kom i kontakt med mange af datidens store kunstnere som Ernest Hemingway, Coco Chanel, Henri Matisse, Marc Chagall, Gertrude Stein, Georges Braque og Jean Cocteau. Picasso blev livet igennem ved med at genopfinde sig selv og stræbe efter at rykke de gængse grænser for kunstneriske udtryksformer.

”Vi er henrykte for både publikums og kritikernes entusiastiske respons på første sæson af GENIUS, og vi er glade for at kunne dykke ned i konceptet igen med sæson 2”, siger administrerende direktør for National Geographic Global Networks, Courteney Monroe. ”Picassos værker har på dramatisk vis udtrykt den moderne tidsalder og defineret nye kulturelle normer i langt højere grad end hans samtidige. Vi glæder os til at udforske hans liv og hans genialitet i samarbejde med det utroligt talentfulde hold bag serien”.

”Den bemærkelsesværdige historie om den kunstneriske foregangsmand, Pablo Picasso, er det perfekte omdrejningspunkt for sæson 2 af GENIUS, udtaler Oscarvinderen Ron Howard, der sammen med Barian Grazer fortsætter som Executive producer på denne sæson. ”Picasso var en pioner, som efterlod en omfattende kunstnerisk og kulturel indvirkning på omverdenen, og vi ser frem til at fortsætte vores succesfulde samarbejde med National Geographic og Fox 21 Television Studios med fortællingen om dette geniale individ”.

Første sæson af GENIUS er netop blevet nomineret til 10 Emmys, bl.a. for bedste miniserie, bedste instruktion (Ron Howard) og bedste mandlige hovedrolle (Geoffrey Rush). Los Angeles Times omtalte den som ”En fryd at se”, New York Times kaldte serien ”Dragende”, og San Francisco Chronicle fremhævede seriens ”Fremragende præstationer”. Også de danske medier var begejstrede: ”Genius er et godt eksempel på, at en dramatisering af virkelige, historiske begivenheder kan være drønspændende og samtidig kan lære os noget om fortiden”, skrev filmmagasinet Ekko og gav serien fire stjerner. BT’s anmelder var helt på linje og gav ligeledes fire stjerner: ”Seriens første to afsnit virker ret lovende for resten. Den er historisk rigt detaljeret. Instruktion, fortælling og ikke mindst skuespil er i høj klasse.”

Optagelserne af den nye sæson begynder til efteråret, og serien vil få premiere i 2018 på National Geographic i 171 lande og på 45 forskellige sprog. Antonio Banderas får rollen som Pablo Picasso. Læs mere her

Kilde: Nat Geo presse

I samme kategori

Back to top button