Nyheder

Når arven splitter os – ny dokumentarserie på TV 2

Når arven splitter os TV 2
Charlene har tre halvsøskende, og hun har kun talt med sin ene bror, siden deres fælles far døde for tre år siden. Uenigheder om arven har splittet de fire, og arven er endnu ikke fordelt. (Fotos: Nordisk Film TV / TV 2)

Modige danskere lader i ny TV 2-dokumentarserie seerne følge med, når de forsøger at løse arvestrid, som er ved at koste dem både penge og familierelationer.

Det kan være svært at forstå, hvorfor nogle familier ender i en arvestrid. At penge kan veje tungere end kærlighed og sammenhold.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Men sandheden er, at det hver eneste dag sker for helt almindelige danske familier, når dem, de elsker, går bort.

I den nye dokumentarserie ‘Når arven splitter os’ møder vi en række modige danskere, som står frem og lader seerne følge med, når de forsøger at løse den arvestrid, de er endt i, og som er ved at koste dem både penge og familiemedlemmer. Første afsnit sendes på TV 2 mandag 2. januar klokken 20.35.

Arvestrid kan ødelægge familier for altid
I begyndelsen handler konflikterne om penge: Hvem skal have hvad og hvorfor? Men efter kort tid handler det ofte mere om principper, gætterier om afdødes sidste vilje og spørgsmålet om, hvorvidt man kan stole på hinanden.

Dokumentarserien gør os klogere på, hvad der fører til konflikterne, hvad man kan gøre for at undgå at ende i den situation – og om der er en chance for forsoning, når det først er gået galt.

– Modsat hvad mange måske tror, så handler arvekonflikter i den nære familie ikke nødvendigvis om penge eller materielle ting, men mere om de efterladtes brændende ønske om at være tro over for den afdødes sidste vilje. Det er tit her, det bliver svært, fordi man som arving står i den situation, at man så skal blive enige om, hvad det i virkeligheden var? I ‘Når arven splitter os’ dykker vi ned i de mange valg, der skal tages, når den sidste vilje ikke er skrevet ned i et testamente, siger TV 2-redaktør Liv Michelsen.

Chance for forsoning?
I programmerne møder vi arveretsadvokaterne Anja Cordes og Ulrik Grønborg samt mediator Tutter Blume, som alle forsøger at hjælpe parterne med at få afsluttet arvesagen. Spørgsmålet er, om parterne – når alt kommer til alt – er klar til at tilgive og komme videre.

I det første program møder vi Charlene, der er endt i en voldsom konflikt med sine tre søskende. De bor allesammen i samme by, men efter deres fælles fars død for tre år siden kommunikerer de kun gennem advokater, og arven er stadig ikke fordelt.

Spørgsmålet er, hvordan en helt almindelig familie ender i sådan en arvestrid, og om der overhovedet er en chance for forsoning? Charlene har nu besluttet at gøre et sidste forsøg på at samle familien og få afsluttet arvestriden én gang for alle.

Når arven splitter os  – første afsnit sendes på TV 2 mandag 2. januar klokken 20.35.

I samme kategori

Back to top button