TV-Nyt

Morten og Peter møder Helle Thorning-Schmidt

Morten og Peter TV 2 nyt programEn af Danmarks mest populære dokumentarprogrammer vender tilbage med en særudgave i anledning af TV 2s 25 års fødselsdag

Som en del af TV 2s 25 års-fødselsdagsfejring har journalist Nick Horup, der er manden bag de populære “Gak gak”-dokumentarer med Morten og Peter, mødt de to venner igen.

Siden danskerne første gang mødte de to charmerende udviklingshæmmede fyre, har visningerne af de fem programmer på TV 2 haft et samlet seertal på mere end 25 millioner, og de to venner følges af over 260.000 fans på Facebook.

I det nye program, der vises på TV 2 onsdag d. 2. oktober, er Morten og Peter blevet et par fuldvoksne mænd på 36 år. Morten bor nu i et kollektiv for udviklingshæmmede, mens Peter bor hjemme hos sin mor. De er stadig bedste venner – og de skændes stadig, så det slår gnister mellem dem.

Møder statsministeren
I det nye program får Morten, der er glødende socialdemokrat, en stor drøm opfyldt – nemlig at møde landets statsminister, Helle Thorning-Schmidt. Morten forbereder sig grundigt, og da chancen byder sig, får han stillet alle sine spørgsmål om alt fra handicappedes boligforhold til, hvorvidt statsministeren synes, hun er en god mor. Det bliver et møde, ingen af parterne glemmer foreløbig, og Morten kalder det ligefrem for “højdepunktet i min tv-karriere”.

Vi er også med, da Morten og Peter har et varmt gensyn med deres gamle ven, fodboldspilleren Martin Jørgensen, som de tidligere har besøgt i Italien. I dag spiller Martin Jørgensen i AGF, og Morten og Peter er både med til træning og til kamp på stadion. Om aftenen er de alle ude at spise på en af Aarhus’ stjernerestauranter, hvor Peter lige må en tur i køkkenet for at lære chefkokken et par tricks.

Har nedbrudt tabuer
Programserien om Morten og Peter, som med rette kan kaldes en danmarkshistorisk kæmpesucces, har samtidig medvirket til at nedbryde tabuer omkring handicappede og udviklingshæmmede.    

“Det har fra starten været vigtigt for alle os involverede at understrege, at man gerne må grine både med og af Morten og Peter. Der gælder de samme regler for dem som med alle andre tv-personligheder, uanset om de har et handicap eller ej,” siger journalist og tilrettelægger Nick Horup i  pressemeddelelsen fra TV 2 og tilføjer.

“Rigtig mange danskere har da også grinet af det umiddelbart morsomme i Morten og Peters indfald og kommentarer, samtidig med at de har nydt og anerkendt den skarpe observationsevne og de ærlige, kompromisløse meningsudvekslinger, som de to venner gennem mere end to årtier har excelleret i.”

’25 år med TV 2: Morten og Peter – stjernerne på vej’ sendes onsdag d. 2. oktober kl. 20.45 på TV 2

Kilde: TV 2

I samme kategori

Back to top button