TV-Nyt

Da morfar blev drabsmand – ny TV 2 Dokumentar

da morfar blev drabsmand
Foto: Mads Palmqvist Jensen / TV 2)

TV 2 Dokumentar går 17. november tæt på sagen om Jørgen Saugsted, der blev drabsmand i forbindelse med en samværssag om sit barnebarn.

Jørgen Saugsted skød og dræbte en advokat og sårede sin tidligere svigersøn under et møde i Fogedretten i København. Han har ikke tidligere været i konflikt med loven. Så hvad får en tilsyneladende almindelig morfar til at begå så brutalt et drab?

Drabet skete 16. september 2014, da den dengang 67-årige morfar tog sagen i egen hånd og mødte op på vegne af sin datter i forbindelse med en samværssag om sit barnebarn.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Når samværssager går i hårdknude, involverer det ikke kun børnene og forældrene. I flere tilfælde træder bedsteforældre til og handler i højkonfliktsager om deres børnebørn.

Men hvorfor skete det skæbnesvangre drab i Fogedretten?

Ville befri sin datter og sit barnebarn
På den fatale dag i Fogedretten i 2014 havde Jørgen Saugsted en diktafon på sig. Den optog hele forløbet. TV 2 Dokumentar er kommet i besiddelse af den lydoptagelse, hvor man får et indblik i, hvad der drev ham ud i denne grusomme handling.

Ifølge gerningsmanden selv skød han for at befri sin datter og sit barnebarn fra sin ekssvigersøn og fra myndighederne, der i hans øjne tvang barnebarnet på samvær. En oplevelse, flere familier i Danmark sidder tilbage med, når de bliver involveret i en for dem helt uoverskuelig samværssag.

Stigning i konfliktsager
Sidste år behandlede Statsforvaltningen over 23.000 sager om bopæl, forældremyndighed og samvær mellem børn og forældre.

Siden en ny forældreansvarslov trådte i kraft i 2007, er antallet af samværssager, der ender i konflikt i Fogedretten, steget med 50 procent. Og i visse sager ender familier med at tage sagen i egen hånd og begå ekstrem selvtægt som at gå under jorden med børnene eller begå drab for at forhindre den anden forælder i at få samvær.

Programmet ‘Da morfar blev drabsmand’ vises på TV 2 torsdag 17. november klokken 20.00.

Kilde: TV 2

I samme kategori

Back to top button