TV-Nyt

Minkavlerne – Niels Hausgaard med i ny komedieserie med flere kendte navne på TV 2 Zulu

Når TV 2 ZULU og TV 2 PLAY til efteråret premierer endnu en dansk fiktionsserie til sine seere og brugere, er det samtidig en serie med en lang række markante skuespillere og komikere på rollelisten. Serien, som har titlen ’Minkavlerne’, er en komedieserie om en familie i det nordjyske – meget langt fra storbyen og den politiske korrekthed – der bliver tvunget til at stå sammen, da de ”kommer til” at kidnappe en mand fra Ringsted.

I ’Minkavlerne’ medvirker Niels Hausgaard og Kirsten Lehfeldt som minkavlerparret Niller og Gerda. Blandt de øvrige medvirkende ses Bodil Jørgensen, Mick Øgendahl, Anna Stokholm, Frank Hvam, Ruben Søltoft samt de to unge manuskriptforfattere bag serien, Jonas Røn Mogensen og Kasper Gross.

– Det er kun på TV 2 ZULU, man kan se en komedieserie om et minkfarm-dynasti og alle de skrupskøre skæbner, som er en del af universet – og jeg har ikke set så stærk en samling af komikere og skuespillere i en serie på tv i nyere tid. Det kan kun blive sjovt, siger TV 2s fiktionschef, Katrine Vogelsang.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

For instruktionen af ’Minkavlerne’ står Nikolaj Steen, der også er kendt som musiker, sanger, musikproducer, komponist og skuespiller. Han debuterede som instruktør på den roste spillefilm ’Oldboys’, som han også skrev manuskriptet til. ’Minkavlerne’ produceres for TV 2 ZULU af Falster Inc.

Nye talenter
Manuskriptet til ’Minkavlerne’ er primært skrevet af de unge, aalborgensiske talenter Jonas Røn Mogensen og Kasper Gross, som har fået støtte i manuskriptarbejdet fra blandt andre Jacob Tingleff og Mick Øgendahl. De to manuskriptforfattere spiller selv med i serien, hvor de har rollerne som sønnerne Allan og Martin, der midlertidigt har overtaget driften af den økonomisk trængte minkfarm efter deres far.

– Det er et drømmescenarie, når to store talenter kommer flankeret af så stærke kræfter som hos Falster Inc. Forfatterne Jonas Røn Mogensen og Kasper Groos har lavet nogle fantastiske manuskripter, og jeg glæder mig meget til også at se dem på skærmen, siger Katrine Vogelsang.

Kommer til at affyre en riffel
Den nordjyske minkfarm har meget svært ved at løbe rundt, så sønnerne Allan og Martin må tænke kreativt. De forsøger at sælge et stort parti ulovligt fyrværkeri, men handlen går i vasken. Tilbage står de med et stort tab og en container fyldt med krudt, som ingen må opdage. I særdeleshed ikke de dyreaktivister, der plager dem.

Da Allan en sen aften hører nogen, der lusker rundt ved minkburene, kommer han til at affyre sin riffel og ramme en mand – vistnok ved en fejl. Det er dog ikke en dyreaktivist, men derimod en stangstiv “kjøvenhavner”, der er faret vild på vej hjem på kroen. Manden overlever, og Allan og Martin panikker ved tanken om at blive knaldet for ulovlig våbenbesiddelse, især fordi de i forvejen har betingede domme hængende over hovedet. De spærrer ham derfor midlertidigt inde i deres krudtcontainer, men som dagene går, trækker indespærringen ud, og brødrene aner ikke, hvad de skal stille op.

Situationen kompliceres yderligere, da deres bror – den noget anderledes Jakob, der læser humaniora i Aarhus – flytter hjem. Martin og Allan har ikke meget fidus til Jakob og ser ham ikke just som værende en betroet del af familien. Og det sidste, de har behov for, er at have moralens vogter til at snuse rundt.


Prøv C More med Britbox indhold til 0 kr. i 14 dage
Bestil her reklame-link

I samme kategori

Back to top button