TV-Nyt

Mikael Bertelsen interviewer danske personligheder – men det vises først når de ikke er i blandt os mere

Med Det Kgl. Bibliotek som samarbejdspartner har TV 2 sagt ja til at producere en række interviews med store danskere, der har haft en væsentlig betydning. Det er Mikael Bertelsen, der interviewer store, danske personligheder i disse måneder og år, men programmerne bliver lagt til side og først blive taget frem og vist på TV 2 efter interviewpersonernes død.

Noget af det særlige ved programmerne er, at de først vises efter hovedpersonens død – som jo kan indtræffe adskillige år efter optagelserne. Det faktum giver samtalerne en karakter af et offentligt farvel, hvor programmets hovedperson får det sidste ord, kan dele de inderste tanker om livet og give os et ærligt indblik i personens vigtigste livserfaringer, sejre og fortrydelser.

– Det er mere end 20 år siden, jeg første gang arbejdede med tanken – dengang til radio. Af forskellige grunde har jeg måttet skubbe ideen til side, men den har altid fyldt i mit hoved. Det her er mit livs projekt, som jeg i mange år har drømt om at realisere, siger Mikael Bertelsen.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Han har været i jævnlig dialog med Det Kgl. Bibliotek, som får overdraget det samlede interviewmateriale til glæde for fremtidens forskere.

Hverken Mikael Bertelsen eller TV 2 offentliggør navne på dem, der bliver interviewet til denne programserie. De første optagelser er gennemført og blev meget vellykkede.

Interviewene kredser naturligt om døden, men det gør dem ikke triste. Mikael Bertelsen tror og håber, at samtalerne generelt opleves som opløftende og inspirerende, fordi de også sætter fokus på, hvad der er vigtigt at vide – og hvad der giver lyst til at leve livet.


I samme kategori

Back to top button