TV-Nyt

Mere virtuelt cykelløb – Zwift ’Tour for All’ på Dplay og Eurosport

Sportshungrende danskere kan glæde sig til at se nogle af verdens bedste cykelryttere dyste i det virtuelle etapeløb Zwift ’Tour For All’. Her skal rytterne dyste på platformen Zwift. Løbet bliver kørt over fem etaper fra mandag den 4. maj til fredag den 8. maj.

Løbet har deltagelse af hold fra både mændenes og kvindernes World Tour, og hver etape bliver vist live på alle Eurosports platforme, men kan også streames på Global Cycling Networks app. Og selvom der ikke er tale om ”rigtigt” cykelløb, så er der i den grad noget at se frem til.

– Seerne skal glæde sig fordi der pt ikke køres almindeligt cykelløb og man skal derfor prise sig lykkelig for alle tiltag. Virtuel cykling er cykelløb, hvor man ikke styrter, skubber eller punkterer og det tiltrækker et helt nyt publikum. Det svarer lidt til at prøve at slå timerekorden, hver gang man stiller op, så ingen tvivl om det gør ondt i bentøjet, lyder det fra Brian Holm, der er cykelekspert på Eurosport og skal kommentere etaperne sammen med Thomas Bay, som tilføjer:

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

– Og så er det jo en mulighed for nogle af verdens største stjerner kæmpe og lide meget tæt på – i close ups.

Både mændenes og kvinderenes løb bliver vist hver dag mellem kl. 15.00 og kl. 17.00 på Dplay og Eurosport 1. På startlisten er nogle af verdens stærkeste hold såsom Mitchelton-Scott, EF-Education First, Team NTT, Alpecin-Fenix, Bahrain-McLaren hos mændene og Canyon // SRAM Racing, CCC-Liv og Boels Dolmans hos kvinderne.

Holdene og rytterne i top-25 på hver etape optjener point i løbet, ligesom der selvfølgelig skal findes en individuel vinder af hver etape. Den samlede vinder kåres ud fra antallet indkørte point.

Andrew Georgiou, præsident for Eurosport og Global Sports Rights & Sports Marketing Solutions, siger:

– I løbet af den aktuelle pause i livesport viser Discovery Networks kreativitet ved at give fans den type liveindhold, de har manglet.

Og han bliver bakket op af Simon Wear fra Play Sports Group, som står bag Global Cycling Network.

– Cykelfans over hele kloden leder efter nye måder, hvorpå de kan følge deres passion og holde øje med de ryttere, som de er vant til at se på landevejene. Tour For All er et godt eksempel på at ryttere på tværs af kontinenter går sammen om fortsat at dyste om, hvem der er bedst. Med de interaktive funktioner på den nye GCN-app er dette en fantastisk mulighed for at fange spændingen og dele den med cykelfans over hele verden på både Eurosports platforme og GCN App’en.

– Jeg glæder mig over endelig at kunne offentliggøre denne nyhed sammen med Global Cycling Network og Eurosport, så kan give alverdens cykelfans væddeløb og underholdning i topklasse, slutter Erik Min, der er co-founder og CEO hos Zwift.

’Tour for All’-serien bliver startskuddet på et månedligt velgørenhedsinitiativ, hvor Zwift donerer $125.000 til Læger uden grænser og deres COVID-19- krisefond. Yderligere $125.000 bliver frigivet, når i alt 250.000 mennesker har afsluttet en etape af ’Tour for All’, idet cykelfans selv har mulighed for selv at køre på de ruter, som de professionelle har kørt.

Etaperne

4. maj – 1. etape Vi starter med næsten flad etape skræddersyet til sprinterne. Længde: 52,9 kilometer.

5. maj – 2. etape Her går det lidt mere op og ned. Længde 46,2 kilometer

6. maj – 3. etape Den første bjergetape. Længde: 72,9 kilometer

7. maj – 4. etape En for det meste flad og hurtig sag. Ligner guf for sprintertyperne. Længde: 42,6 kilometer

8. maj – 5. etape Løbets kongetape. Her skal rytterne virkelig have skruet bjergbenene på. Længde: 46,5 kilometer.

Holdene

Mænd:
Alpecin-Fenix, Bahrain-McLaren, CCC Team, Groupama FDJ, Israel Start-Up Nation, NTT, Pro Cycling Team, Rally Cycling, Team Cofidis, Mitchelton-SCOTT, EF Education First Pro Cycling Kvinder: Boels Dolmans, Canyon//SRAM Racing, CCC-Liv, Drops, FDJ Nouvelle – Aquitaine, Futuroscope, Team Twenty20, Tibco, Rally Cycling

Kvinder:
Boels Dolmans, Canyon//SRAM Racing, CCC-Liv, Drops, FDJ Nouvelle – Aquitaine, Futuroscope, Team Twenty20, Tibco, Rally Cycling

Kilde: Discovery Networks presse

Prøv C More med Britbox indhold til 0 kr. i 14 dage
Bestil her reklame-link

I samme kategori

Back to top button