TV-Nyt

Mere dansksproget TV på TV 2 kanalerne end nogensinde

Kvaegtorvet TV 2 logoBåde TV 2s hovedkanal og TV 2-familien sendte i 2016 det højeste antal dansksprogede programmer nogensinde. Også antallet af nyhedsudsendelser på TV 2 satte rekord sidste år.

I 2015 satte TV 2s kanaler en markant rekord i antallet af dansksprogede programmer, nemlig knap 23.400 timer. Og der skulle kun gå ét år, før denne rekord blev overgået. I 2016 sendte TV 2s kanaler nemlig godt 24.000 timers dansksproget tv – en stigning på godt 600 timer fra det tidligere rekordår 2015.

Det er aldrig tidligere sket, at en mediekoncern har sendt så mange timers dansksproget tv, som TV 2-familien gjorde i 2016.

Af de mange dansksprogede udsendelser var cirka 1.430 timer samsending på to kanaler, f.eks. nyhedsudsendelser på TV 2 og TV 2 NEWS og Tour de France-transmissioner sendt på både TV 2 og TV 2 SPORT.

Stigningen fra 2015 til 2016 er sket på flere kanaler, herunder TV 2s hovedkanal, som med godt 5.100 timers dansksprogede udsendelser og en dansksproget andel på 72,6 procent også satte rekord. Til sammenligning var den dansksprogede andel på DR1 på 41,5 procent i 2016. Tallene fremgår af TV 2s public service-redegørelse 2016, der netop er offentliggjort.

– Dansk indhold og relevant nyhedsdækning er et hovedfokus i TV 2 hovedkanalens public service-indsats. Vi har gennem årene øget vores fokus på nyheder og danske programmer på alle tider af døgnet, fordi dette danske indhold sikrer den nærhed og relevans i forhold til seere og brugere, som vi ønsker, siger TV 2s administrerende direktør, Merete Eldrup.

Hun noterer med tilfredshed, at TV 2s hovedkanal i 2016 udsendte næsten 1.500 timers nyhedsudsendelser – det højeste antal nogensinde. Antallet af nyhedstimer på DR1 var 338 i 2016.

Ser tilbage på 2016 med stolthed
TV 2s indholdsdirektør, Anne Engdal Stig Christensen, ser tilbage på 2016 med stolthed, fordi TV 2 lykkedes med at skabe masser af relevant indhold af høj kvalitet.

– På TV 2 er vi drevet af at gøre en forskel. Vi går på arbejde for at gøre en forskel og for at betyde noget for danskerne. For at give indsigt, viden og glæde, der kan bidrage til at gøre danskernes hverdag bedre, mere forståelig, lettere eller bare sjovere. Vi har observeret, talt med og mødt danskerne gennem snart 29 år, og når vi øger mængden af danske programmer, skyldes det, at vi fortsat ser et behov for at give og lave historier om almindelige mennesker med helt almindelige udfordringer, glæder og sorger, siger Anne Engdal Stig Christensen og fortsætter:

– Ud over nyheder er dansk dokumentar en af hjørnestenene i vores programstrategi. Også her har vi skruet væsentligt op for indsatsen, selv om de undersøgende og meget grundige fakta- og dokumentarprogrammer er noget af det dyreste tv at producere. Men vi har skruet op, fordi det er en del af vores opgave at skabe debat om væsentlige samfundsmæssige forhold, og fordi det er en del af vores DNA at fortælle universelle menneskelige historier, der fokuserer på alt det, vi har tilfælles.

Public service-redegørelsen er offentliggjort
I public service-redegørelsen 2016 fortæller TV 2 om opfyldelsen af hovedkanalens public service-forpligtelse.

Foruden dansksprogede programtimer og nyhedsudsendelser oplyser TV 2 om dansk dramatik, om fordelingen af programtyper på TV 2s hovedkanal og danskernes sening og vurdering af disse, om TV 2s dialog med befolkningen og med lytter- og seerorganisationerne, om tekstning, livetekstning og tegnsprogstolkning på hovedkanalen og om TV 2s kulturstøtte til dansk filmproduktion.

Kilde: TV 2

I samme kategori

Back to top button