TV-Nyt

Mere børne-tv fra 4. marts på DR Ultra og DR Ramasjang

DR Ultra DR RamsjangFor første gang får de små deres helt egen kanal, når DR Ramasjang bliver et helt trygt og legesygt småbørnsunivers, blandt andet med en ny morgenflade, ’Godmorgen Ramasjang’, fra klokken 6.30-8.30, som både børn og forældre kan hygge sig med i de tidlige morgentimer, samt masser af nye programmer og gode klassikere.

På DR Ultra kan børn i skolealderen til gengæld se det, som er relevant og interessant for dem, med alt hvad det indebærer – både det sjove, det eksperimenterende, det udfordrende og det alvorlige.

”Der er langt fra en fireårigs verden til en 12-årigs. Fra den 4. marts går vi ind i en ny tid, hvad angår børne-tv, hvor vi har de bedste rammer for at kunne differentiere indholdet til børn. Det giver os mulighederne for at gå nye veje med børne-tv-genren og levere et langt bedre og mere alderssvarende tilbud til både små og store børn,” siger Kirstine Vinderskov, der er kanalchef på DR Ramasjang og DR Ultra.

DR Ramasjang

Nedenfor er en kort beskrivelse af nogle af de nye programmer, som går i luften efter premieren den 4. marts:

RAMASJANGMYSTERIET (4/3)
En hyggelig og spændende detektivserie med Kristian Gintberg i sin underjordiske detektivhule. Her skal de små bruge deres logiske sans, når Kristian sammen med et – uundværligt – barn opklarer mystiske gåder fra landet Ramasjang.

BYTTEBIKSEN (4/3)
I Byttebiksen lærer vi at genbruge, give videre og spare på resurserne. Godt legetøj dør aldrig, og alt legetøj har en personlig historie – derfor kører Rosa og Lotte (fra Rouladegade og Fredagsbio) ud i landet med byttebiksen for at få børn til at bytte det legetøj, de ikke selv leger med længere

MIT KÆLEDYR (7/3)
Det er en stor beslutning at få et kæledyr for første gang, og i denne serie følger vi, sammen med vært Silja Okking, børn, der gerne vil have et kæledyr. Her lærer børnene om ansvar og kæledyrspleje, når de får gode råd og vejledning fra andre børn, der allerede har samme kæledyr, og lærer, hvad man skal være opmærksom på, når man får og har et kæledyr.

ONKEL REJE (4/3)
Er månen lavet af grøn ost? Onkel Reje sætter gang i fantasien, når han svarer på alle mulige og umulige spørgsmål i en musikalsk og legesyg brevkasse med blandt andet verdens mest blinde linedanser, Mormor og Onkel Rejes sure sokker.

Udover ovennævnte programmer kommer den helt ny morgenflade, ‘Godmorgen Ramasjang’,samt de bedste nye programmer fra verden omkring os, eksempelvis ‘Mikkel Ridderen’, ‘Junglebogen’ og ‘Små kartofler’. Og senere på året kan man blandt andet opleve nye afsnit ‘Ramasjanggenerationen’ og ‘Ramasjang Rally’.

DR Ultra

Nedenfor er en kort beskrivelse af DR Ultras fokusområder og nogle af de nye programmer, som går i luften efter premieren den 4. marts:

ÆGTE VIRKELIGHED – ÆGTE BØRN
DR Ultra tager børnenes glæder, sorger og drømme seriøst, både i dokumentariske formater og i fiktion. Vi stikker af hjemmefra og søger tilflugt i Ultrahuset, børn bytter familier og vi inviteres helt ind i pigeværelset.

Ultrahuset 5/3
I Ultrahuset er der kun én regel: Man skal hjælpe hinanden. I programmet får børn mulighed for at ”stikke af hjemmefra”, væk fra det de går og grubler over i hverdagen, for at se det hele lidt på afstand og få gode råd og opmuntring fra jævnaldrende. Derudover er huset er fuldt af sjove overraskelser. Ultrahuset sætter fokus på blandt andet skilsmisse, savn, ensomhed og mobning, og viser børn, at de ikke er alene, og at man kan hjælpe hinanden.

Byt Familie 4/3
En underholdende reportageserie om vidt forskellige børn fra hele landet, der i en uge skal bytte familie og liv. Der er masser af nyt perspektiv og sjove oplevelser i fokus, når storbypigen og pigen fra landet bytter familie, eller når drengen, der er vokset op med sin mor og tre søstre, flytter ind hos en familie med tre rigtige håndværkerbrødre.

VIDEN OG NYHEDER FOR BØRN

Børn er nysgerrige og videbegærlige, og på DR Ultra hylder vi, at viden er sejt. Vi vil engagere og informere børnene – også når vi underholder.

Ultra Nyt (4/3)
Børn vil gerne forstå og vide en masse om verden omkring dem. Nyhedsudsendelsen Ultra Nyt mandag til torsdag klokken 18.00, er rigtige nyheder formidlet til børn. Ultra Nyt skal bl.a. komme med de forklaringer, som børnene ellers ikke får i dag, så de er klædt på til at møde deres omverden oplyste og trygge.

Sebastian På Dybt Vand (4/3)
Sebastian Klein har fået sit livs chance, når han sammen med et team af dyrepassere fra Danmarks Akvarium skal flytte farlige og eksotiske dyr til Danmarks Nye Akvarium, Den Blå Planet. Her får han sin sag for, når han blandt andet skal flytte piratfisk, krokodiller og hajer.

COMEDY OG HUMOR

Det sjove og det overraskende indhold er ofte det, de større børn mødes om og deler med hinanden. Med et glimt i øjet udfordrer vi sammen med børnene grænserne for humor, viden, læring, god smag og kultur. Her er vi ikke bange for at være platte eller provokerende.

Fredagsfesten (8/3)
Vi sparker weekenden i gang med en fredagsquiz, der samler børnene med familien. Skolegården danner rammen, når eleverne udfordrer lærerne i en konkurrence, hvor skoleskemaet er ultraficeret, så der ikke findes andet end yndlingsfag.

Lokummet Brænder (4/3)
I et anderledes, sjovt og grænseoverskridende sketch-program møder vi blandt andet kokken uden arme, der laver mad med munden og den hårdtslående dreng Patrick og hans eftergivende far.

Riisings Flotte Talkshow (i starten af april)
Her får man alt, hvad hjertet begærer af underholdning, sketch, skarpe interviews, musikalske optrædener, mere eller mindre villige kendisser og børnereportere. Børnenes helt eget flotte underholdningsshow.

Ovennævnte programmer er kun et udsnit af de nye programmer, som kan opleves på DR Ultra. Dertil kommer de bedste nye programmer fra verden omkring os eks. Clone Wars, Asterix & Obelix, Dance Academy og The Haunting Hour, og senere på året kommer der nye sæsoner af kendte programmer som Pendlerkids og Store Nørd.

Samtidig med at DR lancerer DR Ultra, bliver der lukket ned for DR Update. For Updates seere vil DR2 herefter tage over, hvor Update slipper. De seere, der hidtil har kunnet se DR Update, kan også se DR Ultra og skal således ikke foretage sig noget.

Kilde: DR presse

I samme kategori

Back to top button