Streamingnyt

Made in Oslo – Ny norsk Viaplay originalserie på vej

Pia Tjelta spiller hovedrollen i den nye Viaplay Original ’Made in Oslo’, som handler om en fertilitetslæge der, fanget mellem fornuft og besættelse, nægter at opgive drømmen for at få sit eget barn. Prisvindende dansk-svenske Jakob Cedergren (Den Skyldige, Frygtelig Lykkelig) spiller også en bærende rolle i serien, som er en grøn produktion med et væsentligt fokus på, at der i alle led i produktionen er truffet miljøvenlige og fornuftige valg

Hvordan er det at være ufrivilig barnløs i en tid, hvor vi forventer, at vi kan få alt, hvad vi ønsker os? Den nye Viaplay Original ’Made in Oslo’ er et karakterdrevet drama, som handler om Elin (Pia Tjelta), der driver en fertilitetsklinik med sin eksmand. På klinikken er hun rolig og professionel i sin behandling af patienter, som ønsker det samme som hende selv: At få børn. I privaten kæmper hun en desperat og tilsyneladende magtesløs kamp mod sit eget biologiske ur. Dansk-svenske Jakob Cedergren spiller ligeledes en bærende rolle i serien, som forventes at have premiere på Viaplay i 2022.

”Børn er det vigtigste, vi har – og måske er dét grunden til, at ufrivillig barnløshed kan opleves som vanskeligt at tale om. ’Made in Oslo’ tager emner op, som mange måske opfatter som et tabu, og vi håber på, at vi gennem talentfulde Pia Tjelta og de andre involverede kan være med til at gøre det mere acceptabelt at tale om ufrivillig barnløshed, siger Filippa Wallestam, EVP & Chief Content Officer hos NENT Group.

Drømmen om at få et barn er ikke længere blot et ensomt stigma for de ufrivilligt barnløse. Det er big business, hvor der hele tiden findes nye måder at manipulere med naturen på – og branchen står klar til at hjælpe de desperate og velstående med at få drømmen opfyldt.

Kathrine Valen Zeiner (Wisting, Valkyren) har skabt serien og er manuskriptforfatter, og ifølge hende er ambitionen at engagere seerne til at tænke over, hvad det er for et samfund, de ønsker:

”’Made in Oslo’ skal omfavne besættelsen i et uopfyldt ønske om at få et barn. Serien handler om en kvinde, som bliver fanget mellem fornuft og besættelse – og hovedrollen Elin risikerer både sit ægteskab, sin steddatter og sin karriere for at få opfyldt drømmen om at blive mor. Det er både irrationelt og dybt forståeligt på samme tid”, fortæller Kathrine Valen Zeiner.

Seriens instruktør af prisvindende teaterinstruktør og koreograf Marit Moum Aune. Serien produceres af Nina B. A. Figenschow og Ingunn Sundelin i Tordenfilm for Viaplay og NENT Group. Det er en grøn produktion, hvor der i alle led i produktionen er truffet miljøvenlige og fornuftige valg.

’Made in Oslo’ er netop startet optagelser i Oslo. Serien vil bestå af syv episoder à 45 minutter og har forventet premiere på Viaplay i 2022.

Kilde: Nent Group

I samme kategori

Back to top button