TV-Nyt

Må vi komme med? – ny programserie med Huxi Bach og Jan Gintberg

må vi komme med dr1
Foto: Bjarne Bergius Hermansen

I en ny programserie drager Huxi Bach og Jan Gintberg ud i Danmark, taler med dem de møder og interesserer sig for deres historier og deres liv. Det er reality – altså ægte reality, den ganske almindelige hverdag og virkelighed, som findes derude, og som formentlig stadig overgår fantasien.

Og mens de fleste tv-programmer er minutiøst planlagt, er det tilfældet, der råder i ‘Må vi komme med?’. Hver person, der lader de to værter følge med, skal på den ene eller anden måde bringe dem videre til det næste møde. Det bliver både skørt, skægt, underfundigt og kærligt, når seerne bliver inviteret ind til et øjebliksbillede af den tid, vi lever i. Og der bliver ingen grænser for hvilke danskere, Huxi og Jan rammer med deres kalejdoskopiske hverdagssnit af Danmark.

Et dansk øjebliksbillede
Huxi og Jans rejse fører til en masse små portrætter af danskerne, når de to elskværdige herrer uanmeldt støder ind i en række tilfældige menneskers liv og stiller de spørgsmål, som ingen andre tør stille. Turen byder på alt fra bingo og byfest med Connie i Uldrup, hen over en grillbar på Esbjerg Havn, der leder dem til bukkejagt med Niels på Rømø, og et møde med en mand i underbukser, der betyder, at Huxi er nødt til at klæde sig ud som en kvinde.

– Huxi og Gintberg træder helt ud af komfortzonen, og møder danskerne lige midt i hverdagen. Det bliver charmerende og underholdende programmer, om det store i de små historier. En menneskestafet, der med let hånd, tegner danskere på vej i livet, siger programredaktør på DR1 Gitte Tækker.

Om det lykkes at skabe en række tv-programmer uden på forhånd at vide, hvem der skal være med, hvad det skal handle om, og om nogen vil være med, viser sig, når Huxi og Jan spørger ‘Må vi komme med?’.

Kilde: DR

I samme kategori

Back to top button