TV-NytStreamingnyt

Lone Scherfig laver serie til TV 2 – Sofie Gråbøl har hovedrollen

Den danske, internationalt anerkendte filmskaber Lone Scherfig vender efter masser af succes i udlandet tilbage til en dansksproget produktion med en ny, stor fiktionsserie med Sofie Gråbøl i hovedrollen. Serien, der går i optagelse i denne måned, ventes at få premiere i 2022 på TV 2 PLAY og TV 2.

Sofie Gråbøl i hovedrollen
Serien bliver en stor samtidsfortælling om livet på et moderne, dansk supersygehus, som er en verden og institution, vi alle kommer i kontakt med på et eller andet tidspunkt i vores liv.

Serien følger en gruppe ansatte, blandt andre hovedkarakteren Ella, der er ledende jordemoder og spilles af Sofie Gråbøl. Sammen med sine nærmeste kolleger møder og hjælper hun hver dag en generation af fødende og deres pårørende. Alle, der kommer igennem afdelingen, gennemlever afgørende øjeblikke i deres liv og går forandrede derfra.

”Et af de helt store navne i dansk fiktion”
– Lone Scherfig er et af de helt store navne i dansk fiktion, og jeg er utroligt glad og taknemmelig for, at hun vender hjem til Danmark for at lave en stor fortælling. Vores ambition på TV 2 er at lave den bedste fiktion, og det kan hun. Lone er den helt rigtige til at forløse en så stor og ambitiøs public service-fortælling om en af grundpillerne i vores samfund, nemlig sygehusene. Og hun kan gøre det både dramatisk, autentisk, humoristisk, rørende og livsbekræftende, så det bliver fortællinger, vi alle kan spejle os i, siger TV 2s fiktionschef, Katrine Vogelsang.

En bevægende serie
Om fiktionsprojektet siger Lone Scherfig:

– Min ambition er, at serien føles kvalitetsbetonet og bevægende og kan bidrage til fortællingen om vores samfund både politisk og menneskeligt. Vi befinder os på fødeafdelingen på et helt nyt supersygehus, en pulserende evighedsmaskine – et tilsyneladende kaos, der skaber liv og spejler nutidens Danmark.

Lone Scherfig er seriens skaber og hovedforfatter, Søren Balle (’Klumpfisken’, ’Norskov’, ’Bedrag’ og ’Fred til lands’) er konceptuerende instruktør, mens Ole Christian Madsen er gæsteinstruktør på afsnit 4-6, og Lone Scherfig selv instruerer afsnit 7-8. Malene Blenkov producerer for Creative Alliance.

Scherfig fik sit internationale gennembrud med filmen ’Italiensk for begyndere’ og har siden haft succes med blandt andet ’An Education’, ’Samme dag næste år’, ’The Riot Club’, ’Their Finest Hour’ og ’Astronauts Wives Club’.

Den nye serie, som går i optagelse i denne måned, ventes at få premiere på TV 2 PLAY og TV 2 i 2022.

Projektet støttes af Nordisk Film & TV Fond og Public Service Puljen ved DFI. Serien er allerede solgt til TV 2 Norge, TV4 Sverige og C More samt YLE Finland.

Kilde: TV 2 presse

I samme kategori

Back to top button