Streamingnyt

Live video fra F16 rundflyning over Danmark

På den årlige Flagdag for Danmarks udsendte den 5. september, kan danskerne i år være med på en F16-rundflyvning over Danmark.

Under flyene er monteret et særligt kamera, som kommunikerer med et netværk på jorden for at muliggøre live-stream af hele den spektakulære overflyvning.

Forsvaret har testet forskelligt udstyr og netværk for at finde en løsning der kunne bruges. Valget faldt på Cibicoms særlige 450 MHz 4G/LTE netværk, fordi det både kunne levere den nødvendige dækning i luftrummet over Danmark og den rigtige hastighed, for at kunne live-streame video fra 1 kilometers højde.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Overflyvningen vil kunne følges live på Flyvevåbnets Facebook sideog TV2 News vil bringe indslag.

Cibicoms 450 MHz 4G/LTE-net har en ekstrem stor rækkevidde og dækker både over land, i farvandene omkring Danmark men også i luftrummet over Danmark, hvilket gør det helt unikt i forhold til andre netværk i Danmark. Derfor er Cibicoms netværk meget velegnet til opgaven, der blev løst i samarbejde med Minitech ApS, der leverer kameraudstyret.

Det er også Cibicoms mål, at nettet skal anvendes til blandt andet at sikre, trådløse kommunikationsløsninger til beredskab, forsyningssektoren, industrien og anden kritisk infrastruktur, men også til at udbygge Cibicoms nationale LoRaWAN-baserede IoT-infrastruktur.

Cibicoms CEO Martin Løbel siger: ”Mobildækningen med vores netværk
op i luften er flere kilometer hvilket betyder, at mobilnetværket potentielt set også kan bruges til kommunikation med de mange droner, der i fremtiden forventes at flyve rundt autonomt over hele Danmark. Der er spændende perspektiver i dette når det handler om sikker trådløs kommunikation” siger Martin Løbel og fortsætter ”Vi har i øvrigt licensen på 450 MHz frem til 2037. Det gør os i stand til at kontrollere alle elementer i vores infrastruktur inklusive selve nettet. Det giver os mulighed for at udvikle nye innovative løsninger til kritisk infrastruktur til eksempelvis det danske beredskab, hvor både driftsstabilitet, cybersikkerhed og kommunikation med fx højtflyvende droner spiller en afgørende rolle”.

Kilde: Cibacom presse

I samme kategori

Back to top button