TV-Nyt

Er Lars skyldig? – Dokumentar på TV 2

Er Lars skyldig? TV 2Dømt og sat i fængsel for voldtægt af steddatter – som efterfølgende fortæller politiet, at overgrebene var noget, hun havde fundet på. Ny dokumentar handler om en svær sædelighedssag med alvorlige følger.

I november sidste år bliver den 28-årige Lars Simonsen løsladt fra Herstedvester fængsel. Han har ikke udstået sin straf endnu, men hovedvidnet i hans sag har netop trukket alle sine anklager mod ham tilbage.

Lars blev i sin tid idømt 2 år og 6 måneders fængsel for voldtægt af sin steddatter, men nu har steddatteren Julie fortalt politiet, at overgrebene var noget, hun havde fundet på. Hun har ikke længere samvittighed til at lade en uskyldig mand sidde i fængsel.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Så hvad gør retssystemet nu? TV 2 Dokumentar følger familien, mens politiet og retssystemet vurderer, om Lars skal have genoptaget sin sag ved domstolene, eller om han skal tilbage i fængsel og afsone resten af sin straf.

Programmet ‘Er Lars skyldig?’ vises torsdag 20. oktober kl. 20.00 på TV 2.

Store mén af fængselsopholdet
Lars, der har store mén af at have siddet i fængsel, regner med, at det nu bliver en formalitet at blive endeligt frikendt. Men det viser sig hurtigt, at politiet ikke tror, at Lars er uskyldig. De mener, Julie kan være påvirket til at trække sine anklager tilbage.

Spørgsmålet er nu, hvordan systemet så kan afgøre, om Lars er skyldig. Han er udelukkende dømt på Julies forklaring. Der er ingen DNA eller tekniske beviser. Og nu har det eneste vidne trukket alle sine anklager mod ham tilbage. Undervejs i sagen sker der flere overraskelser, og lige til det sidste ved ingen, i hvilken retning afgørelsen vil gå.

Hvad er sandheden?
Historien om Lars viser, hvor uhyggeligt svært det er at afgøre sædelighedssager, når sagen kun bygger på påstand mod påstand-forklaringer. Hvordan vurderer man, hvem der har ret, hvem der er mest troværdig, og hvad sandheden er?

Programmet viser også, hvordan politiet ikke får lydoptaget de vigtige afhøringer og ikke får indhentet vigtigt bevismateriale, når de efterforsker sagen. Det viser også, hvordan anklagemyndigheden stort set aldrig ønsker at genoptage denne type sager, selv når der er helt afgørende nye oplysninger som her, hvor hovedvidnet fortæller, at hun har løjet hele vejen igennem sagen.

– Vi ved ikke, om Lars er skyldig i denne sag, men alligevel har hans historie stor samfundsrelevans. Vi vil gerne åbne en debat om, hvordan man træffer afgørelse i de her svære sager. Og vi har i løbet af sagen oplevet en række hændelser, der viser, at både politi, anklagemyndighed og den særlige klageret kan gøre det bedre, når det handler om at afgøre en sag, der har så indgribende betydning for den anklagede, siger TV 2 Dokumentars redaktionschef, Troels Jørgensen.

Kilde: TV 2

I samme kategori

Back to top button