Streamingnyt

Kurt Ravn og Mille Gori i Viaplays julekalender – Det Store Eksperiment

Det Store Eksperiment Viaplay julekalenderViaplay oplyser at én af Danmarks mest kendte skuespillere, Kurt Ravn (Matador, Far til Fire filmene, Anna Phil), og Mille Gori, kendt blandt børnene som den populære karakter ”Motor Mille”, indtager hovedrollerne i streamingtjenestens første originale børneserie “Det Store Eksperiment”.

Det Store Eksperiment er en julekalender bestående af 24 afsnit. Serien har premiere eksklusivt på Viaplay d. 1. december 2016.

Det Store Eksperiment er en børneserie, som kombinerer videnskab og pædagogik på underholdende vis. Hovedformålet med serien er at appellere til børnenes naturlige nysgerrighed og lyst til at lære. De unge seere vil derfor gennem 24 afsnit få udvidet deres viden inden for emner som bl.a. kemi, musik og matematik, og dét samtidig med at serien er underholdende og nervepirrende spændende.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

– Viaplay har længe været førende inden for kvalitetsindhold til børn på det nordiske marked, en position, som vi nu forstærker yderligere med lokalt indhold og lokale talenter, og som kan underholde både børnene og forældrene. Kurt og Mille er begge enormt pædagogiske og samtidigt nogle af Danmarks mest kendte skuespillere blandt børn – det var derfor helt oplagt, at de skulle være en del af denne produktion, siger Jonas Karlén, VP hos Viaplay.

Den folkekære skuespiller Kurt Ravn spiller i serien den jaloux og skøre ”Professor Primus”. Kurt Ravn har en lang skuespillerkarriere bag sig, og er blandt andet kendt for sine roller i Matador, Anna Phil og han har derudover også medvirket i et utal af børneproduktioner, bl.a. Far til fire, Tempelriddernes Skat og Tidsrejsen.

-Det store Eksperiment er et meget fantasifuldt koncept, som samtidigt er lærerigt for de yngre seere. Jeg glæder mig over at skulle spille rollen som professor Primus. Som skuespiller er det altid sjovt at spille skingrende skør og ondskabsfuld, udtaler Kurt Ravn.

Den anden hovedrolle spilles af Mille Gori, som med sit umiddelbare og vindende væsen er kendt og elsket blandt børn. Mille er især kendt som karakteren ”Motor Mille” og spiller i serien jurymedlemmet, som skal hjælpe børnene igennem de 24 eksperimenter.

– Jeg elsker at bruge min fantasi, jeg elsker at blive udfordret, jeg er dårlig til at sidde stille, og så synes jeg, at børn er de bedste arbejdskollegaer i verden, og netop derfor har jeg sagt ja til at være med i Viaplays nye julekalender. Jeg håber og tror på, at det er en julekalender, der kan inspirere børnene bag skærmen til en masse leg. Det er en julekalender, der i stedet for en masse nisser, rummer en masse forsøg og det kommer til at kræve fantasi og samarbejde at løse de forskellige opgaver, som vi møder på vores vej, siger Mille Gori.

De to børn, som er de virkelige helte i serien, spilles af de charmerende og energiske tvillingebrødre Jakob og Rasmus på 12 år. På trods af, at de to drenge er tvillinger, er de meget forskellige med hver sine interesser. Jakob er et sprudlende konkurrencemenneske, som går til udspring fem gange om ugen, hvorimod Rasmus er den mere stille og opfindesomme type, hvis store passion er mad – han er nemlig en sand troldmand i et køkken. De to drenge skal sammen lykkes med at udføre professorens 24 eksperimenter for at komme hjem til jul.

Det store eksperiment er produceret som en julekalender, og er den første af sin slags, som udelukkende vises på en streamingtjeneste. Midt i en travl hverdag og stressende juleindkøb kan det være svært for en familie at tilpasse sig tv-formatets faste sendetider, hvor familiernes yngre medlemmer kan se den traditionelle julekalender. Viaplay gør op med denne tradition og giver familien muligheden for at se julekalenderen, når det passer ind i den enkelte families vaner og rutiner.

Kort om Det Store Eksperiment
Gennem 24 afsnit følger vi Jakob og Rasmus, som netop har vundet Nordens mest prestigefyldte opfinderkonkurrence for børn. Som en del af prisen får de, sammen med et jurymedlem (Mille Gori), muligheden for at besøge en rigtig opfinder, nemlig ingen andre end professor Primus (Kurt Ravn), den første vinder af konkurrencen. Professoren er desværre blevet en mislykket størrelse, da han ikke har haft succes, siden han selv vandt konkurrencen, og han bliver derfor syg af jalousi over at se børnenes kreativitet og låser dem inde i sit laboratorium. Det store spørgsmål er – vil de komme hjem til deres familier før jul? Den eneste vej ud er ved at udføre professorens vanskelige eksperimenter. Hver dag skal de forsøge at løse et nyt eksperiment – lykkes de med at udføre eksperimentet, åbner der en dør, som forhåbentlig vil føre dem ud i friheden.

Serien er produceret af det prisvindende produktionsselskab, Nexiko og har premiere eksklusivt på Viaplay den 1. december i alle de nordiske lande.

I samme kategori

Back to top button