Nyheder

Kulturrådet er afløseren for Smagsdommerne på DR K

Kulturrådet DR K
Foto: Lone Kröning Mogensen

DR K og vært Adrian Hughes er nu klar med den længe ventede afløser for ‘Smagsdommerne’. I det nye program – ‘KulturRådet’ – er alt dog vendt på hovedet: Nu er det Adrian, der skal mene noget, når tre fagfolk giver deres bud på ugens bedste kunst- og kulturoplevelser.

Mens vært Adrian Hughes i ti år sendte Gud og hver mand ud for at opleve alskens kunst og kultur i ‘Smagsdommerne’, så er alt vendt på hovedet i afløseren, der nu endelig er klar. I ‘KulturRådet’, der får premiere på DR K tirsdag den 6. oktober kl. 21.00, bliver Adrian hver uge udfordret af tre fagfolk eller specialister, og bedt om at dykke ned i det bedste, det skarpeste eller det mest interessante tilbud inden for kunst og kultur netop nu. Og som noget helt nyt skal han nu fortælle, hvad han mener om det…

Tre kulturtips fra specialister og fagfolk
I ‘KulturRådet’ har seerne mulighed for at få tre gode ideer til, hvad de kan bruge deres sparsomme tid på hver uge. Adrian vil ikke blot blive inspireret, men også udfordret af fagfolkene – for det vil bestemt ikke altid være værker eller fænomener, som værten selv ville have opsøgt, hvis han fik lov at bestemme. I den henseende bliver Adrian seernes repræsentant, der kommer til at opleve ugens kunstværker gennem hans øjne.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Sætter ‘bagenden i klaskehøjde’
Den nye værtsrolle i KulturRådet markerer i høj grad et brud med den neutralitet, som Adrian Hughes gennem ti år påberåbte sig i Smagsdommerne, hvor det var de inviterede gæster, der blev bedt om at mene noget:

– Jeg vil ikke udelukke, at nogle af mine faste seere får brug for krisehjælp, og det kan også hænde at jeg selv vil trække et nummer hos psykologen. For i forhold til nogle af de mest ivrige kulturforbrugere, anbringer jeg nu meget nøjagtigt min bagende i klaskehøjde. Der vil givetvis være seere, som spørger hvorfor en tilfældig journalistuddannet vært i DR pludselig skal til at mene noget om alt, hvad han ser og oplever. Men præcis som det var tilfældet i Smagsdommerne, mener jeg, at kunst og kultur bliver mest interessant, når det sættes under debat og filtreres gennem personlige oplevelser. I dette tilfælde mine og fagfolkenes, siger vært for KulturRådet Adrian Hughes.

Ugens kunst- og kulturoplevelser er fagfolkenes valg
Efter næsten 30 års arbejde med kunst og kultur må Adrian Hughes dog siges at have noget at have sine holdninger i. Samtidig er det fagfolkenes ansvar at udvælge, hvad der er de mest interessante projekter, værker, udstillinger eller forestillinger i det danske kulturliv netop nu – ikke værten. Det betyder, at der altid vil være mindst én til stede i studiet som anbefaler værket – fordi han eller hun har valgt det.

I første program vil kunstanmelder Torben Sangild sende Adrian Hughes på Yayoi Kusamas store retrospektive udstilling på Louisiana. Derudover anbefaler film- og tv-drama producent Karoline Leth den nye danske dokumentar ‘Naturens Uorden’.  Slutteligt anbefaler teateranmelder Jakob Steen Olsen Det Ny Teaters opsætning af ‘The Sound of Music’ som årets mest overbevisende musical-iscenesættelse.

  • KulturRådet – hver uge på DR K fra tirsdag 6. oktober kl. 21.00

I samme kategori

Back to top button