Krakatoa: de sidste dage

Viasathistory KrakatoaDet vulkanudbrud som ramte Island for nyligt kunne have endt i en lige så stor tragedie som udbruddene på Krakatoa tilbage i 1883.

I 1883 gik vulkanen på Krakatoa i udbrud og det medførte enorme ødelæggelser og mange mennesker omkom. Dette er den dramatiske historie om ét af de mest ødelæggende vulkanudbrud i nyere tid – Krakatoas udbrud i 1883. 

Krakatoas udbrud tilbage i 1883 er et af de mest katastrofale vulkanudbrud i historien. Samtidig er det også et af de mest veldokumenterede vulkanudbrud. Denne dokumentarfilm går tæt på dramaet med optagelser fra øjenvidner, fotografier, avisartikler og nye forskningsmetoder, hvilket gør, at vi er i stand til at få et autentisk beskrivelse af, hvad der foregik før, under og efter udbruddet.   

Historien bliver fortalt gennem nøglepersoner fra kolonien: telegraftjenesten der kæmpede for at opretholde kontakten med omverdenen, et ægtepar, der havde mistet deres barn og den hollandske kaptajn, der var den eneste overlevende blandt de personer, der var helt tæt på udbruddet. 

Dokumentarserie i to afsnit produceret af BBC, der blev set af mere end 6 millioner seere, da den blev vist på BBC. En følelsesladet og medrivende dramatisering af en tragisk begivenhed, der kostede 36.000 mennesker livet. 

Del 1: Fredag 27. august kl. 19.00 og del 2 fredag 3. september kl. 19.00 – på Viasat History

I samme kategori

Back to top button