Radio og Podcast Nyt

’Kongens Fald’ – ny podcast baseret på Johannes V. Jensens romanklassiker

I ’Kongens Fald’ møder vi den rødhårede smedesøn fra Nordjylland, Mikkel Thøgersen. Mikkel er studerende ved Københavns Universitet, men han kæmper med at holde begejstringen for studiet oppe. Det eneste, han tænker på, er Susanne, som han er forelsket i. Et møde med junker Otte fra Mikkels hjemegn i Himmerland, forvandler elskovsflammen til had, da han ser Otte kysse med Susanne. Mikkel beslutter derfor at hævne sig på Otte og tager hævntørstigt hjem til Nordjylland og opsøger pigen Ane Mette, den pige som Otte er forelsket i, og så starter dramaet for alvor.

Podcast-serien følger romanens struktur – i afsnit 1 følger vi Mikkel i hans unge år ved universitetet og hjemkomsten til hans hjemegn, hvor han hævner sig på Otte. Dernæst går der cirka 20 år efter opgøret med Otte, og Mikkel tjener nu som livvagt ved bispen i Odense, men et ærinde sender ham igen hjem til Himmerland, og denne gang sammen med den unge forældreløse ridder Axel. I tredje og sidste afsnit er der igen gået cirka 20 år. Mikkel er blevet gammel og arbejder som oppasser og selskabsklovn for kongen, som sidder i fangenskab i Sønderborg.

Lytteren kan glæde sig til et ægte historisk drama, med temaer som også i dag er aktuelle. I skikkelsen af Mikkel Thøgersen skildrer Johannes V. Jensen, at det ikke altid er de gode opbyggelige følelser der driver folk, men også had og hævn – når kærlighed bliver til had. Dramaet og følelserne er på sit højeste.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Samtidig giver historien et billede af en verden i udvikling, hvor ny viden og oplysning kan være en trussel mod den eksisterende verdensorden, for når jorden ikke længere er flad, hvad skal vi så tro på.

Mikkel Thøgersen spilles af Thue Ersted Rasmussen (‘Norskov’ og ‘Sygeplejeskolen’) og fortæller er Simon Sears (‘Herrens Veje’). Andre roller er; Adam Ild Rohweder som Otte, Marie Bach Hansen (‘Mord uden grænser’, ‘Arvingerne’) som den unge pige Ane Mette og Preben Kristensen som lægen Zacharias.

’Kongens Fald’ er skrevet til podcast af Dunja Gry Jensen efter Johannes V. Jensens roman ’Kongens Fald’. Serien er instrueret af Thomas Bjerregaard Nielsen og lyd designer er Signe Mansdotter.

Alle tre afsnit er tilgængelige på dr.dk, DRs radio app og ITunes fra mandag den 19. november.

Kilde: DR presse

Prøv C More med Britbox indhold til 0 kr. i 14 dage
Bestil her reklame-link

I samme kategori

Back to top button