TV-Nyt

Kommunal- og regionsrådsvalget på TV 2 News

Valgkampen op til kommunal- og regionsrådsvalget er godt i gang, og i de kommende uger vil TV 2 NEWS give seere og brugere den hidtil mest omfattende af de lokale og regionale valg. Det sker både i den løbende nyhedsdækning og i en række særlige magasiner og debatter på skærmen.

TV 2 NEWS sætter både fokus på de væsentlige lokale tendenser og på de nationale. NEWS lægger samtidig vægt på at være så meget live som muligt, på at komme rundt i landet og på at have et bredt udbud af debattører i studieprogrammerne.

– Vi vil ud i landet og sende live med vores egne hold og i samarbejde med TV 2-Regionerne. Kommunal- og regionsrådsvalget vil have en fremtrædende plads i hele døgnets nyhedsdækning i de kommende uger – fra tidlig morgen hen over dagen, i ’NEWS & Co.’ sidst på eftermiddagen, i aftenens magasiner og i den sene aftenflade, siger chefredaktør Ulla Pors Nielsen, TV 2 NEWS.

Nye magasin- og debatprogrammer – bl.a. ‘Bykongerne’
Kommunal- og regionsrådsvalget præger NEWS’ populære og velkendte magasiner ’Tirsdagsanalysen’, ’Besserwisserne’ og ’Lippert’, og herudover er TV 2 NEWS klar med en række særlige magasiner og debatter.

Det første af NEWS’ nye valgprogrammer, ’Bykongerne’, sendes fire torsdage klokken 18.20 og havde premiere allerede 26. oktober. Jens Gaardbo leder debatten med nogle af kommunalvalgkampens store profiler og navne, og i udsendelsen torsdag 2. november er temaet ældrepleje og en værdig alderdom. At sikre en ordentlig behandling af det voksende antal ældre er nemlig en af de udfordringer, der giver størst hovedpine blandt landets borgmestre.

’Langballe på tur’
Også ’Langballe på tur’ har netop haft premiere, da TV 2s politiske redaktør, Anders Langballe, i mandags fulgte Alternativets Uffe Elbæk på valgturné i Thy og Aalborg. I de kommende uger følger Anders Langballe de øvrige partiers formænd på hver én dags valgturné. TV 2 NEWS bringer live-indslag i løbet af dagen, og valgturnéen redigeres sammen til en halv times program, der sendes samme aften efter 22 Nyhederne.

Tre særlige valgdebatter
I aften, onsdag 1. november umiddelbart efter 19 Nyhederne, sender NEWS den første af tre særlige valgdebatter. I flere af de danske ø-kommuner er udviklingen vendt. Fraflytningen er stoppet, og virksomhederne vokser frem, men hvor længe kan det holde? Borgmestrene fra fire danske øer – Samsø, Ærø, Læsø og Fanø – mødes i aften på TV 2 NEWS.

De øvrige debatter sendes onsdag 15. november, hvor temaet er ”Vestjylland mod Vestsjælland. Vandkant, udkant eller forkant?”, og torsdag 16. november med overskriften ”De fire store byer: Hvordan går det med integrationen?”

’NEWS & Ko(mmunen)’
Lørdag formiddag byder i de kommende uger på en særlig weekendudgave af ’NEWS & Co.’ – nu med programtitlen ’NEWS & Ko(mmunen)’. Charlotte Beder og Kristian Ring-Hansen Holt er værter, og paneldeltagerne er bl.a. regionale chefredaktører, som ser tilbage på en uges valgkamp og frem mod den næste. Første udgave kan ses lørdag 4. november klokken 10.00-12.00 – med genudsendelse klokken 16.00-18.00 afbrudt af korte nyhedsoversigter.

Analyse i ’Kommunalvalget på den anden side’
Fra mandag 6. november rykker de politiske analytikere Søs Marie Serup og Noa Redington ind i aftenfladen, når TV 2 NEWS klokken 20.00 sender ’Kommunalvalget på den anden side’. Analysen i de enkelte programmer tager udgangspunkt i en dagsaktuel debat, men får også et nationalt perspektiv.

’Kommunalvalget på den anden side’ sendes mandag-fredag klokken 20.00 samt lørdag 11. november og lørdag 18. november i ’22NEWS’.

Regionerne og den store sundhedsdebat
Torsdag 9. november har NEWS særligt fokus på regionerne og sender en stor sundhedsdebat fra klokken 19.22-20.30. Thomas Funding er vært.

TV 2s nyhedsbrev fortæller senere om valgaftenen på TV 2 og TV 2 NEWS og om dækningen i dagene efter kommunal- og regionsrådsvalget.

I samme kategori

Back to top button