Kom i sommerstemning med Viasat Nature

Viasat Nature logoSommer, sol og varmere tider er snart over os og med alt, hvad det indebærer – ikke mindst fremkomsten af diverse kryb og insekter. Hvad er en sommer uden stik? Eller en udflugt uden myrer? I juni måned viser Viasat Nature en række dokumentarfilm om de dyr, vi elsker at hade. Se blandt andet disse  fascinerende dokumentarfilm:

Bug Brother

Du lever måske i den gode overbevisning, at du bor rent hjemme hos dig selv. Men sandheden er faktisk, at du lever sammen med en række små, levende skabninger. Hvert rum, hvert et skab og hver en lille krog er fuld af små skadedyr. Støvmider, biller, kakerlakker og larver overlever kun fordi, du ikke kan se, hvor de lever og bor i dit hjem. I 24 timer følger vi de små kryb for at undersøge, hvordan de lever og hvad de foretager sig.

Tisdag den 1/6 kl. 18.00

 

Biernes død

I løbet af vinteren 2006 blev en række bikuber i USA ramt af et mærkeligt fænomen. Millioner af honningbier forsvandt sporløst og forskerne opdagede, at bikuberne havde været hærget af en epidemi. Bierne spiller en vigtig rolle i produktionen af frugt og grøntsager, og deres død medførte, at høsten var truet og millioner af dollars gik tabt. Programmet undersøger, hvad der skete og vi kommer med til de tomme bikuber. Desuden kommer vi også med til forskernes laboratorier, hvor der forskes i, hvordan de kan forhindre bierne i at uddø. Vi ser, hvilken kompliceret verden, bierne indgår i og hvad der reelt står på spil, hvis bierne skulle forsvinde helt.

Onsdag den 9/6 kl. 18.00

Bugs – et regnskovseventyr

Insekter er essentielle for livet på jorden. De bestøver planter og genbruger affald. De tager sig af liv og død og er derfor uundværlige for den naturlige verden. Mere end trefjerdedele af verdens insekter lever i regnskoven. På en kvadratmeter regnskov findes lige så mange insekter, som der findes mennesker på hele jorden. Tag med på dette fantastiske regnskovseventyr, hvor vi følger en sommerfugl og en knælers livscyklus fra deres fødsel til deres uundgåelige møde som bytte og rovdyr. 

Onsdag den 2/6 kl. kl. 18.00

Verdens største hvepse

Det er forår på den japanske ø Honshu, og en dronning rører på sig efter vinterdvalen. Hun alene har evnen til at skabe et rige af bevingede dræbere, et rige som vil leve hele sommeren. Hun tilhører arten ”vespa mandarinia”, som er verdens største hveps. Bevæbnet med knivskarpe kæber, et tykt skjold og dødelige brodde har disse hvepse kun én mission: at udvide grænserne for deres dronnings rige. Er der slet ikke noget, der kan stoppe denne morderiske horde? Eller vil disse gigantiske monstre ødelægge alle der står i deres vej – både mennesker og insekter?

Tisdag den 8/6 kl. 18.00

Verdens værste kryp

Præcis hvor store og hvor slemme er verdens insekter? Insektekspert Ruud Kleinpaste tager os med på en rejse rundt om jorden på jagt efter verdens værste kryb! Undervejs forklarer Ruud, hvad det er, der er så fantastisk ved stjernerne i denne serie, og hans begejstring for alverdens kryb kan ikke andet end smitte af på selv den største edderkoppehader. Ruud ofrer sit eget velvære, og undertiden sin egen sikkerhed, i forsøget på at forstå insekterne. Han udfører forskellige stunts fx at udsætte sig selv for junglens mest smertefulde stik og kommer desuden i nærkontakt med dræberbier, hærmyrer og gigantiske kakerlakker! Se med og få indsigt i hvorfor disse skabninger er i stand til langt mere end blot at skræmme os. 

Tisdag den 15/6 & onsdag den 16/6 kl. 18.00

I samme kategori

Back to top button