TV-Nyt

Knæk Cancer på TV 2 i uge 43

Knæk Cancer er blevet en folkesag, og TV 2 og Kræftens Bekæmpelse står igen i uge 43 i spidsen for den årlige Knæk Cancer-uge, der sætter fokus på oplysning og på indsamling af penge til kræftforskning, patientstøtte og forebyggelse.

Samtidig er håb et nøgleord for 2016-udgaven af Knæk Cancer – et ord, som også bygger på, at der gennem de senere år er sket betydelige fremskridt i behandlingen af kræft og i overlevelsen efter en kræftsygdom.

To TV 2-værter – Cecilie Frøkjær og Mikkel Beha Erichsen –  har sagt ja til at være ambassadører for dette års Knæk Cancer-kampagne.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Det er tredje år i træk, at Cecilie Frøkjær er Knæk Cancer-ambassadør – men for hende der er intet rutinepræget over Knæk Cancer-opgaverne, som hun kalder for nogle af årets vigtigste for hende.

– For en del mennesker vil Knæk Cancer-ugen være tung at komme igennem, men på TV 2 er ugen også præget af håb, fortrøstning og glæde. Vi har allerede optaget det første Knæk Cancer-program, som er et godt eksempel på det. ’Toppen af poppen All Stars – Knæk Cancer Special’ kombinerer den gode musik med appetit på tilværelsen og taknemmelighed over livet, og jeg er sikker på, at vores seere går gladere ud af programmet, siger Cecilie Frøkjær.

Også Mikkel Beha Erichsen er Knæk Cancer-ambassadør for tredje gang, og han glæder sig over, at danskerne i de foregående år har vist, at de med deres mange bidrag vil gøre en forskel i kampen mod kræft.

– Der sidder forskere rundt omkring i verden, som er tæt på at nå til resultater, og her kan alle bidrag hjælpe. Når mennesker bliver ramt af alvorlige sygdomme, er det håbet, man først og fremmest skal lede efter. Håbet om at der findes en eller anden form for helbredelse eller kur. Det håb er med til at gøre, at alle, der bliver ramt af sygdommen, får et bedre liv. Håbet er en meget vigtig motor for at bevare humøret. Hvis vi kan bidrage med bare det mindste, så styrker det håbet, siger Mikkel Beha Erichsen.

En folkesag, der nytter
Ifølge Kræftens Bekæmpelse har Knæk Cancer rykket på kræftindsatsen i Danmark. På hjemmesiden detgårpengenetil.dk kan man se de 170 projekter, der har fået penge gennem de senere år, og man kan ligeledes se de valgte temaer, som støttes via Knæk Cancer 2016.

Kræftens Bekæmpelses direktør, Leif Vestergaard Pedersen, fortæller, at i år vil de indsamlede penge gå til blandt andet forskning i kræft hos børn, forskning i immunsystemets rolle ved kræftbehandling og forskning i alternativ/supplerende behandling.

– Der sker virkelig store fremskridt i disse år inden for dansk kræftbehandling. Jeg håber inderligt, at danskerne fortsætter med at være med til at hjælpe kræftramte og bekæmpe kræft. Hver en krone tæller, for de er med til at sætte afgørende forskning i gang, der ellers ikke ville kunne blive igangsat, siger Leif Vestergaard Pedersen.

Direktøren glæder sig også over, at Knæk Cancer er blevet en folkesag.

– Knæk Cancer rammer helt tydeligt noget, som vedkommer os alle, uanset om man har eller har haft kræft tæt inde på livet eller ej. Knæk Cancer er med til at skabe håb, og det glæder os på alle de kræftramtes vegne, siger Leif Vestergaard Pedersen.

Stærke programmer på tv – og kolossalt engagement hos danskerne
I Knæk Cancer-ugen er der oplysning om kræft i et dokumentarprogram samt i ’Go’ aften Danmark’ og ’Go’ morgen Danmark’ – sidstnævnte sætter også indsamlingsinitiativer i gang. TV 2-regionernes populære nyhedsudsendelser bringer også indslag om kræft, mens der er fuldt fokus på indsamling i ’Hvem vil være millionær?’, ’Vild med dans knækker cancer’ og indsamlingsshowet ’Knæk Cancer Live’.

Som noget nyt – ud over det nævnte specialprogram med deltagere fra ’Toppen af poppen’ – deltager TV 2 FRI også i årets Knæk Cancer-event med et særligt programinitiativ.

For TV 2 er Knæk Cancer en højt prioriteret, samfundsvigtig opgave og en event, der både lever på tv og via aktiviteter i hele landet og herudover følges stærkt på sociale medier som Facebook, hvor Knæk Cancer har 315.000 følgere.

– Et af højdepunkterne ved folkesagen Knæk Cancer er at opleve det fantastiske engagement og den store opfindsomhed hos danskerne. Det sker både, når de køber Knæk Cancer-pins, når der bliver samlet ind, og når der udvikles Knæk Cancer-blomster derhjemme, i foreninger og på skoler og arbejdspladser. Og entusiasmen viser sig også ved det kolossale engagement på de sociale medier, siger TV 2s indholdsdirektør, Anne Engdal Stig Christensen.

Kilde: TV 2

I samme kategori

Abonnér
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button