TV-Nyt

Klædt af – til det gode familieliv – ny programserie på DR1

Hvem er vi egentlig uden vores ting? I programserien ‘Klædt af – til det gode familieliv’ bliver tre familier fra Falster, Djursland og Slangerup sat på en prøve. Deres hjem tømmes, og de skal leve to uger uden de ting, der normalt er en del af deres hverdagsliv. Alt sammen for at teste: Hvem er vi uden vores ting, og hvordan fungerer vi som familie?

Eufori og tomhed

I det første program bliver familiernes hjem tømt for ting, og de skal derefter fortsætte deres almindelige hverdag og leve efter eksperimentets regler. De må hverken købe eller låne ting med hjem, men må hver især hente én ting hver dag. I programseriens andet afsnit vågner de tre familier op i deres tomme huse, og skal nu prøve at få hverdagen til at fungere – uden hverken gadgets, tøj, køkkengrej eller andre ting. Hos familien på Falster har afskeden med deres ting også betydet et farvel til cigaretter for familiens far. På Djursland bliver der taget kreative metoder i brug for at skaffe sig dagligdagsredskaber, og i Slangerup oplever familien en skønsom blanding af eufori og tomhed, nu de ikke længere har deres mobiltelefoner og elektroniske dimser.

Efter eksperimentet

Efterhånden får de tre familier skrabet det mest basale sammen, så nu begynder det at være de mere bekvemmelige valg, de træffer. De vælger for eksempel græsslåmaskine, maling og vaffeljern. Inden afslutningen på eksperimentet melder der sig en masse overvejelser. Nogle glæder sig til at få tingene igen, mens andre har nydt det mere simple liv, de har fået, efter deres hjem blev tømt for alle løse ejendele.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

I seriens sidste afsnit følger vi de tre familier en måned efter programmets afslutning, hvor familiepsykolog Ulla Dyrløv besøger dem. Er der noget, der har ændret sig? Har de indrettet sig anderledes med deres ting? Og har de lært noget nyt om hinanden, og om hvad det gode familieliv er for dem?

’Klædt af – til det gode famlieliv ’ er en programserie i fire afsnit, der har premiere den 4. oktober klokken 20.45 på DR 1.

I samme kategori

Back to top button