Streamingnyt

Kim Fupz Aakesons norske HBO serie er i gang med optagelserne

Optagelserne er så småt gået i gang på den næste norske HBO-serie, Utmark. Serien, der kommer til at bestå af 8 episoder, er skrevet af danske Kim Fupz Aakeson (Unge Astrid, Kraftidioten, Bankerot) og instrueret af islandske Dagur Kári (Det gode hjerte, Voksne mennesker).

Serien er en ukonventionel dramakomedie, som foregår i en lille norsk landsby helt derude, hvor kragerne vender. På rollelisten finder man blandt andre Tobias Santelmann (Kon-Tiki, Borderliner, Congo), Marie Blokhus (Chasing the Wind), Alma Günther (Side om side) og Stig Henrik Hoff (Beforeigners, The Thing).

Optagelserne til Utmark finder sted on location forskellige steder i Norge, blandt andet i Oslo, Røros og Os.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Utmark er produceret af Finn Gjerdrum og Stein Kvae fra Paradox og er en originalproduktion fra HBO Europe. Seriens executive producenter er Hanne Palmquist, Steve Matthews og Antony Root for HBO Europe.

Finn Gjerdrum fortæller:

“Kim Fupz Aakesons karakterer er fyldt med nuancer og modsætninger, og det kræver det ypperste af skuespillerne. Vi er derfor meget glade for, at vi har et cast, som både kan skabe sammensatte karakterer og har god komisk timing.”

Kort om Utmark:

Et får bliver bidt ihjel. En hund løber væk. En kone forlader sin mand. Sådan begynder en række hævnakter, der omfatter en hel landsby.

En korrupt sherif, en alkoholiseret landmand, en friluftselskende spiritussmugler, en præst, der foragter Gud og en alfons i dyb sorg. Alle kender alle i denne lille, isolerede del af Norge. Midt i det hele flytter en optimistisk skolelærer, der håber på en frisk ny start, til byen. Men stemningen er mærkelig og ude af kontrol deroppe nord for “ingenmandsland”. Og i sådan et lille samfund klarer tilflyttere sig som regel ikke særligt godt…

Utmark bliver tilføjet HBO Europes liste over nordiske serier, der består af:

– Gösta, skrevet og instrueret af Lukas Moodysson, produceret af Memfis Film (fik premiere 1. juli – alle episoder er tilgængelige på HBO Nordic)

– Beforeigners, skabt af folkene bag Lilyhammer, Anne Bjørnstad og Eilif Skodvin, instrueret af Jens Lien og produceret af Rubicon TV (fik premiere 21. august)

– Björnstad, baseret på Fredrik Backmans bestseller af samme navn, instrueret af Peter Grönlund, skrevet af Anders Weidemann, Antonia Pyk og Linn Gottfridsson og produceret af Filmlance (under produktion).

Kilde: HBO Nordic presse

Prøv C More med Britbox indhold til 0 kr. i 14 dage
Bestil her reklame-link

I samme kategori

Back to top button