Streamingnyt

Kan jeg leve uden traditionelt tv? – DIGITALT.TV dropper tv-signalet og kører ren streaming

digitalt kapper forbindelsen og kører ren streamingSelv om det måske endnu er få, der helt har droppet traditionelt tv fra kabel, antenne eller satellit signal, så går trenden i hvert fald mod at de danske forbrugere satser mere på streaming som deres leverandør af underholdning af fladskærmen og i hvert fald dropper de største tv-pakker.

Jeg har i den forbindelse besluttet at at trække stikket i 5 dage til de traditionelle tv-signal kilder, for at finde ud af om jeg egentlig kunne leve med en ren streaming løsning af mit tv underholdning…

Baggrund – sådan modtager jeg og bruger TV

Jeg er 41 år og således vokset op med traditionelt tv med tv-guides. Jeg er typen der kan have eksempelvis TV 2 News eller andet kørende i baggrunden uden jeg følger med hele tiden. Jeg ser en temmelig stor del på hovedkanalerne DR1 og TV 2, men også en del sport på sportskanalerne.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Jeg optager en del TV, for at se det når det passer mig, også selv om jeg kan finde det på streaming, fordi jeg foretrækker at se det i bedst mulig billedkvalitet.

Jeg forbruger primært TV på fladskærmen fremfor bærbar, tablet eller Smartphone.

Så umiddelbart er jeg skeptisk i forhold til at droppe det traditionelle tv-signal og gå ren streaming. Men nu skal forsøget gøres, og jeg deler mine oplevelser her på denne side i de kommende fem dage. Jeg vil også efter de 5 dage opgøre prisen, for de streamingtjenester jeg har brugt for at finde hvad månedsprisen bliver for mit streaming forbrug.

Dag 1

Følger med i NBA, så dagen blev startet med at se nattens femte finalekamp mellem Cleveland og Golden State. Normalt ville jeg have optaget det fra kabel-tv på TV 2 Sport, men nu blev det så på TV 2 Play via Chromecast i stedet. Så behøver man jo heller ikke programmere det til at optage og have noget tændt natten over.tv2 play error

TV 2 Play virker ikke, og har ikke virket længe på min HTC Smartphone, men heldigvis virker det på min iPad, og det fungerede, selv om det kan være lidt svært at hoppe præcist i kampen med fingeren, når der er timeouts.

Naturligvis ikke samme billedkvalitet som på kabel-tv, men følte mig ikke voldsomt generet af det faktisk.

I aften er det planen at se Test dit Valg og det bliver jo så også på TV 2 Play. Så må vi se om billedkvaliteten føles som et issue på de to ting.

1434391933438686355273

Streamer Test dit Valg på TV 2 Play. Billedet står skarpt nok men bemærker at det ikke er så flydende pga færre billeder pr. Sekund end traditionel tv.

Dag 2

Der er nyheder til morgenkaffen. Jeg bemærker at rulleteksten i bunden på TV 2 News på Play ikke kører så flydende som normalt. Jeg er typen, der kan godt kan zappe lidt imellem kanaler, men det er mere begrænset med streaming. I hvert fald med min nuværende Chromecast løsning. Tænker lidt det bliver irriterende på valgaftenen.

Jeg er så gammel at jeg af og til stadig bruger tekst-tv, men den knap på fjernbetjeningen virker jo ikke ved streaming.

secretsandlies

I aften ryger vi ind i det første større problem ved at have droppet tv-signalet og køre ren streaming. Sidste tirsdag startede jeg og kæresten på den nye Kanal 5 serie Secrets and Lies. Selv om man kan streame en del indhold fra Discovery Networks kanalerne på nutv.dk (der bliver til dplay.dk), så er denne serie ikke blandt dem.

Her skal vi så ud i at købe en streaming tv-pakke som f.eks. 4One pakken fra Telia TV. Det er dog mest beregnet til at se på en computer, og eftersom afsnittet genudsendes på søndag, hvor mit streamingforsøg er afsluttet, så venter jeg med at se det.

Dag 3

Igen NBA finale til morgenmaden og det kørte også fint nok i dag på TV 2 Play, selv om jeg nu savner rigtig HD kvalitet…

Fik lige set slutningen på kongeetapen i Schweiz Rundt på Viaplay. Sport er nok det jeg savner mest i HD.

Ser Tjekkiet – Danmark U21 EM kampen på DR3 via DR Cast app’en. DR har jo endnu ikke åbnet op for Chromecast i deres app. Klart den ringeste oplevelse hidtil billedkvalitetsmæssigt, tydeligt pakket meget så detaljer mistes.

halt and catch fire c more playSå også Halt and Catch Fire på C More Play. Heldigvis har de jo fået Chromecast mulighed. Jeg ville normalt nok have optaget det på C More Hits HD. Kvaliteten var ok, men ikke helt så godt som på C More Hits HD.

Silicon Valley følger jeg også med i. Selv om C More sender serien på deres Hits kanal, så er den dog ikke med på C More Play, så her måtte jeg over på HBO Nordic.

Dag 4

dkstem

Generelt har tv’et kørt nok kørt mindre her i forsøgsperioden. Har ikke haft så meget kørende i baggrunden som normalt f.eks. TV 2 News. Det at man lige skal gøre lidt ekstra, for at sætte noget streaming i gang, fremfor bare at trykke på fjernbetjeningen, er nok medvirkende. Man skal naturligvis lige vænne sig til at gøre noget andet, end det man plejer.

Så blev det store valgaften og her savnede jeg godt nok bare at zappe fra kanal til kanal.

Dag 5

Det blev til en rundtur på DR via DR Cast app’en og TV 2 News på Play her til morgen. Ellers har jeg faktisk ikke rigtig nogle tv-planer i dag, så tror jeg vil bruge dagen på at konkludre på mit lille forsøg.

Konklusion og hvad er prisen i forhold til traditionelt tv?

Jeg tillader mig at skrive konklusionen på de 5 dage med ren streaming lidt tidligt. Det er jo fredag og man skal holde lidt weekend 🙂

Inden eksperimentet var jeg skeptisk på billedkvaliteten. Selv om det nok generelt har været bedre end frygtet, så er det nu et skridt tilbage, når man som jeg primært ser tv på fladskærmen og går op i god billedkvalitet.

Stabiliteten på streaming har været god nok, har ikke bemærket udfald. (Har 150/15 forbindelse)

Betjeningsmæssigt så mister man lidt ved at skulle jonglere med forskellige streaming apps, fremfor baere at skifte kanal på fjernbetjeningen. Manglende Zapping og tekst-tv vænner man sig dog nok til.

Prismæssigt er det jo også interesant, om man kan spare noget.

I forhold til det jeg har set gennem de 5 dage har jeg gjort regnskabet op som følger.

Streaming TV

  • TV 2 Play 129 kr. / md.
  • Viaplay 229,- kr. / md.
  • C More Play 99 kr. / md.
  • HBO Nordic 79kr. / md.

Ialt 536,-

Traditionelt TV

Den store kabel-tv pakke koster her hvor jeg bor 479,- / mdr. Det er så uden C More, så ligger vi den til så bliver prisen:

Ialt 578,-

(Jeg har undladt HBO Nordic her, da jeg kunne se pågældende indhold på C More Hits kanalen)

Altså er streaming lidt billigere konkret i de her 5 dage for mig. Men skulle jeg også ud og købe nutv.dk og Eurosport Player, for at dække mit behov, så kommer vi hurtigt på den forkerte side. Jeg har ikke set så meget sport i denne uge, det er jo heller ikke højsæson, men jeg ville helt sikkert skulle have Viaplay Sport pakken i størstedelen af året, så har medtaget den her i forsøget.

Med mine ønsker og TV behov synes jeg ikke at det endnu er tid til at kvitte det traditionelle tv-signal, men jeg kan sagtens se hvorfor nogle gør det eller i hvert fald skifter til en mindre tv-pakke. Sporten er både prismæssigt og kvalitetsmæssigt en væsentlig årsag til at holde fast ved traditionelt tv for mig.

Men mod ikke udviklingen går mod mere streaming og en bedre billedkvalitet i fremtiden…

I samme kategori

Back to top button